Un celebru sportiv italian, înșelat cu 600 000 euro. Credea că are o relație la distanță cu un faimos fotomodel

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Roberto Cazzaniga și "escrocheria romantică": Fraudă de 600 de mii de euro pentru falsul top model și complicele său
Roberto Cazzaniga și "escrocheria romantică": Fraudă de 600 de mii de euro pentru falsul top model și complicele său

Un voleibalist italian, pe nume Roberto Cazzaniga a fost înșelat de două femei, mai exact de presupusa lui iubită și o prietenă comună.  Cele două femei sunt suspectate de fraudă și investigate de poliție. Valeria Satta este cea care se dădea drept iubita lui l-a înșelat pe voleibalist timp de 15 ani, trimițându-i de fapt fotografii cu modelul brazilian Alessandra Ambrosio. 

Poliția din Monza a preluat cazul voleibalistului și a pus sechestru asigurator pe bunurile celor două femei suspecte. Acestea au reședința în provinciile Monza și Cagliari și au câștigat bani de pe urma sportivului, printr-o presupusă fraudă.

Activitatea de investigație este desfășurată de către Poliția Economico-Financiară și coordonată de Procuratura Monza. Victimă este jucătorul de volei Roberto Cazzaniga, de 43 de ani. Acesta era convins că a avut o relație la distanță online cu un model brazilian (care s-a prezentat ca " Maya Mancini ", folosind fotografiile Alessandrei Ambrosio). Sportivul i-ar fi plătit, timp de aproximativ 15 ani, o sumă de peste 600 000 de euro.

 

Maya, pe numele ei real Valeria Satta, se întreținea pe ea și prietena lor din banii voleibalistului

 

Sârboaica Valeria Satta, acționând sub un nume fals și cu ajutorul complicelui său, Brianza Manuela, o prietenă de încredere a înșelatului, a întreținut constant o relație telefonică cu Cazzaniga, până când l-a convins că este iubita lui. După ce a căpătat încredere în ea, escroaca l-a determinat să contribuie la presupusele cheltuieli medicale necesare pentru a face față unor boli grave suferite (de fapt inexistente) și pentru a depăși dificultăți financiare imaginare, care ar fi împiedicat-o pe fată chiar să cumpere produse de primă necesitate.

În timpul anchetei - care a fost cerută de voleibalist - au fost dovedite aproximativ 1.400 de tranzacții bancare. Bărbatul a transferat - între 2008 și 2021 - sume de bani sistematice, în special prin reîncărcări/transferuri pe mai multe carduri postepay.

În general, femeia primea o sumă cuprinsă între 200 și 3.000 de euro, în conturi bancare și în valută trimisă prin poștă, însă Cazzaniga i-a achiziționat și un autoturism.

 

 

Cele două femei au profitat de încrederea oarbă a sportivului

 

Sumele astfel creditate au fost utilizate aproape exclusiv de autointitulata "Maya", alias Valeria, pentru retrageri de numerar de la diverse sucursale bancare și poștale, plăți online și/sau la diverși comercianți pentru cheltuieli uzuale.

O parte din sumele de bani au fost transferate și către complicele Manuela, aproximativ 90 000 de euro, precum și către persoane care fac parte din sfera familială a suspectei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel