Un celebru om de afaceri din Iași, mort într-un spital din Turcia în urma unor complicații după o operație

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Hepatită de origine necunoscută depistate la copii în cinci ţări europene Foto: Pixabay
Hepatită de origine necunoscută depistate la copii în cinci ţări europene Foto: Pixabay

Milionarul din Iași, Mehmet Seckin, a murit într-un spital din Iași după mai multe complicații postoperatorii. 

Este doliu în comunitatea musulmană din Iași după ce milionarul Mehmet Seckin a murit la vârsta de 65 de ani. Celebrul om de afaceri, originar din Turcia, suferea de mai multe probleme de sănătate și a decedat în urma unor complicații postoperatorii, scrie bzi.ro.

Mehmet Seckin a deținut de-a lungul anilor mai multe afaceri în municipiul Iași. S-a ocupat în anii 1990 cu producția și comerțul de mase plastice. Ulterior a intrat și în afaceri cu perdele și a achiziționat mai multe spații comerciale în Iași.

„L-am cunoscut încă din ani 1990 pe Mehmet Seckin. În perioada respectivă eram polițist, iar el se ocupa de afaceri cu mase plastice în Siraj. A fost un om bun, îmi pare foarte rău că a murit”, a povestit Ionel Croitoru, fost polițist din Iași.

„Mehmet a fost un om sufletist, un om cu inimă mare, care a ajutat mulți oameni. Din păcate, nu am putut participa la înmormântarea soțului meu din motive medicale. Port în suflet o mare durere, încă sunt bulversată”, a povestit Mihaela Seckin, soția antreprenorului de origine turcă.

Afaceri de mai bine de 25 de ani

 

Prietenii l-au descris ca fiind un om generos și implicat în viața socială. 

„Am fost prieten cu Mehmet Seckin de când a venit în Iași, în anul 1996. Inițial, el a locuit timp de 2-3 ani în Galați, înainte de a veni în Iași. Prima lui afacere a fost un mic business angro din zona Sărărie, unde la vremea respectivă se aflau mai multe depozite angro. Ulterior și-a deschis o mică fabrică de mase plastice. A fost unul dintre cei mai vechi oameni de afaceri de origine turcă din Iași. Iașul a fost casa lui de suflet, s-a atașat foarte mult de orașul nostru. Aici și-a dorit să își trăiască viața. Nu l-am auzit niciodată să spună că și-ar dori să se întoarcă definitiv în Turcia. În ultimii ani s-a axat doar pe afacerile cu perdele. Spre deosebire de alți oameni de afaceri care au venit din Turcia pentru a investi, el s-a menținut constant pe un trend ascendent. Cred că l-au ajutat și studiile sale în administrarea afacerilor. Mehmet a fost economist și era masterand în macroeconomie, din acest motiv a știut să gestioneze bine afacerea. A fost implicat și în activități culturale și în acte filantropice. Era președintele Asociației Culturale Dimitrie Cantemir din Iași, care se ocupa de promovarea culturii turce. Vă pot spune că Mehmet a ajutat mulți oameni. A făcut acte de caritate pentru copii și familii sărace. Totuși, prefera să fie discret în privința actelor sale de caritate”, își amintește Bogdan Dragoș Dorojan, un apropiat al omului de afaceri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel