Un bărbat din Italia a murit din cauza unui tifon uitat în timpul unei operații: despăgubiri de 1,5 milioane de euro pentru familie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un bărbat din Italia a murit din cauza unui tifon uitat în timpul unei operații, despăgubiri de 1,5 milioane de euro pentru familie. Sursa - pexels.com
Un bărbat din Italia a murit din cauza unui tifon uitat în timpul unei operații, despăgubiri de 1,5 milioane de euro pentru familie. Sursa - pexels.com

Clinica Maria Eleonora din Palermo a fost condamnată să achite despăgubiri de 1,5 milioane de euro familiei unui pacient, care a murit din cauza unui tifon uitat în timpul unei operații.

Bărbatul, care a murit la vârsta de 76 de ani în 2016, suferise operația în 2003. Membrii familiei au obținut acum despăgubiri de la 1,5 milioane de la instanța civilă locală.

Timp de 13 ani a trăit cu tifonul chirurgical pe care medicii l-au uitat în piept după o operație efectuată în noiembrie 2003 la Spitalul Maria Eleonora ​​din Palermo. După moartea acestuia, familia sa a dat în judecată clinica unde fusese operat bărbatul. Acum spitalul a fost condamnat să plătească moștenitorilor aproape un milion și jumătate de euro plus cheltuieli judiciare pentru comportamentul neglijent al medicilor săi.

Prezența corpului străin a provocat formarea „în cutia toracică a unei mase mari cu diametrul de aproximativ 15 cm care, de-a lungul anilor, a dus la o comprimare semnificativă a inimii și a vaselor mari de sânge, determinând decompensare cardiovasculară la un pacient care suferă deja de patologii preexistente operației și declanșând sechelele care au dus la decesul acestuia”, au constatat experții judecătorului, scrie fanpage.it. 

 

Pacientul a murit din cauza tifonului uitat în timpul operației

 

În 2012, starea bărbatului, originar din San Fratello, în zona Messina, era atât de gravă, încât medicii l-au considerat „inoperabil”. Patru ani mai târziu a murit.  Timp de aproape 14 ani, acea „masă” a fost tratată ca fiind un chist și, abia odată cu redeschiderea sternului din spitalul Papardo din Messina, pe 2 august 2016, s-a putut detecta că era un corp străin „uitat în toracele pacientului în timpul operației din 2003.

Suma (mai exact un milion și 454.852,35 euro la care trebuie adăugate aproape alte 30 de mii de euro cheltuieli de judecată) va trebui plătită integral de clinica medicală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel