Un bărbat a încercat să-și vândă la piață fiica de 4 ani: „Nu e o alegere, e disperare”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un bărbat a încercat să-și vândă la piață fiica de 4 ani  „Nu e o alegere, e disperare”
Un bărbat a încercat să-și vândă la piață fiica de 4 ani „Nu e o alegere, e disperare”

O familie a luat decizia sfâșietoare de a-și vinde fiica pentru a nu muri de foame în Afganistan. Haosul a stăpânit țara, când talibanii au preluat controlul luna trecută, iar mii de oameni au fost obligați să fugă și să-și abandoneze casele, pentru a fi în siguranță.

După întoarcerea talibanilor la putere, moneda afgană s-a devalorizat și mulți oameni nu au ce să-și asigure hrana de zi cu zi. Anthony Loyd, reporter la The Times aflat în Kabul, era în bazarul Jada-e Maiwand când a întâlnit un tată disperat care încerca să-și vândă fiica pentru câteva sute de dolari, pentru a-și salva restul familiei.

Bărbatul de 38 de ani încerca să-și vândă fiica cu aproape 600 de dolari, dar cea mai mare ofertă pe care a primit-o pentru fetița de 4 ani a fost de aproximativ 320 de dolari. Mir Nazir, fost ofițer de poliție, care și-a pierdut locul de muncă din orașul Ghazni chiar înainte ca talibanii să preia Afganistanul, s-a mutat împreună cu familia lui care numără șapte membri în capitală, crezând că aici va avea oportunitatea de a câștiga niște bani.

„Aș prefera să mor decât să-mi vând fiica... Dar moartea mea nu ar salva pe nimeni din familie. Cine mi-ar hrăni ceilalți copii? Nu este vorba despre alegere, este vorba de disperare. Am primit o ofertă de la proprietarul unui magazin, un bărbat despre care știu că nu are copii. El a oferit 20.000 de afgani (moneda afgană, echivalnetul a 314 dolari - n.n.) pentru ca fiica mea Safia să locuiască la el și să înceapă să lucreze în magazinul lui. Mi-a spus că dacă aș avea vreodată 20.000 de afgani aș putea să o răscumpăr. Dar nu pot să-mi vând fiica pentru un preț atât de mic... încă discutăm. Poate că va avea un viitor mai bun lucrând într-un magazin decât rămânând cu mine, iar prețul poate salva restul familiei", a spus Mir jurnalistului britanic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel