Un bărbat a înșelat statul român și a încasat alocația copilului, crescut de mamă în Germania. Cum i-a reușit escrocheria

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Un bărabt a ÎNȘELAT statul român și a încasat alocația copilului, crescut de mamă în GERMANIA. Cum i-a reușit escrocheria
Un bărabt a ÎNȘELAT statul român și a încasat alocația copilului, crescut de mamă în GERMANIA. Cum i-a reușit escrocheria

Un bărbat din Huși a reușit o șmecherie de zile mari, prin care a primit aproape un an și jumătate alocație pentru copilul pe care îl avea cu o fostă concubină, deși micuțul se afla la mamă, în Germania. Marinel, în vârstă de 41 de ani, și-a dat seama că, de pe urma copilașului crescut de mamă în Germania, ar putea obține niște foloase și în România. Astfel, bărbatul a reușit mult prea ușor să obțină de la Primăria Huși duplicatul certificatului de naștere al copilului, declarând fals că actul inițial ar fi fost pierdut. A depus apoi cerere pentru alocație, reușind la fel de simplu să primească acasă, la Huși, alocația micuțului aflat în Germania. Irina, mama băiețelului, a descoperit întâmplător totul, când a mers la Consulat. 

Cazul lui Marinel de la Huși este unul demn de reținut de către autoritățile din România. Bărbatul a reușit să păcălească statul mult prea ușor, mai ales că s-ar putea să nu fie singurul caz de acest fel. Bărbatul a plecat în Germania, cu tot cu concubină și cu copil, însă s-a întors în octombrie 2018, înapoi în țară, pe când micuțul avea cam 4 luni, spune femeia.

S-au despărțit și, teoretic, fiecare și-a văzut de treabă. Irina spune că micuțul a început să primească de la statul german câte 204 euro pe lună, alocația. În țară însă, lui Marinel i-a venit o idee! S-a dus la Primăria Huși, unde, cu mare lejeritate, a obținut duplicatul certificatului de naștere al copilului, declarând în mod fals că documentul inițial a fost pierdut.

Ulterior, pe baza actului, a obținut alocația. Lună de lună, bărbatul se bucura la banii copilului, crescut de mama sa în altă țară.

„Nu am știut nimic din ce a făcut el. Am descoperit întâmplător, când am mers la Consulat. Am prezentat certificatul copilului, iar acolo s-a descoperit că documentul e nul, pentru că a fost dat pierdut în România. Protecția Copilului din Germania a fost înștiințată, iar ea a făcut demersuri în România. Așa s-a descoperit escrocheria. Acum AJPIS Vaslui l-a obligat să dea toți banii înapoi. Iar el tot pe mine mă amenință. Dar nu îi va merge, pentru că eu fac și plângere penală”, spune femeia, potrivit vremeanoua.ro.

 

„Păi, dăm așa de ușor certificate cui le cere?”

 

AJPIS Vaslui i-a imputat bărbatului suma de 4.292 de lei, pentru că aproape un an și jumătate a păcălit statul. Interesantă este însă ușurința cu care a reușit să convingă instituții precum Primăria Huși, de unde foarte lejer a obținut un certificat de naștere, declarând pierdut documentul, care, de fapt, se afla la mamă, în Germania, dar și AJPIS, care, dacă nu depista Consulatul, cine știe cât i-ar mai fi dat lui Marinel modica, dar utila alocație lunară.

„El mi-a spus că are pile, de a făcut toate aceste falsuri, dar eu nu cred. Se laudă. Pur și simplu, s-a dus la femeile de la Primărie, fiind trecut ca tată al copilului, a declarat că are nevoie de certificate și i l-au dat. Desigur că trebuiau să verifice, mai ales dacă e în concubinaj cu mama. Să vadă, să întrebe unde e copilul, să verifice prin Asistența Socială, dacă e la el acasă, dacă e adevărat că el îl întreține. Păi, dăm așa de ușor certificate cui le cere? Nu se poate! El acum e foarte supărat că a fost prins și mă amenință pe mine. Nu e cazul, cu mine nu îi merge. Legea trebuie să își spună cuvântul. Fac plângere penală pentru falsurile făcute. Poliția, Parchetul din județul Vaslui lasă așa, ca fiecare să facă fals în declarații și să nu pățească nimic? Nu se sesizează nimeni, după ce AJPIS a arătat că acesta a încasat prin fals niște bani de la stat? Asta este, așa e la noi, în țară. Dar eu voi depune, totuși, plângere”, a spus Irina, conform sursei citate.

Nu știm ce părere ar mai putea avea Marinel în fața acestei situații, confirmate, fără tăgadă, de Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui, însă bărbatul și-a făcut într-un fel publică poziția sa față de toți curioșii, care ar vrea să știe cum de l-a dus mintea să facă ceea ce a făcut. Și-a pus la profilul de pe Facebook, următorul citat, ca să dea peste nas celor care nu știu să păcălească statul: „Deșteptul își vede de treaba lui, prostul de a altuia”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel