Un băiat de 9 ani din Neamț s-a aruncat de la etajul 3 după ce s-a certat cu tatăl său care i-a reproșat că stă prea mult pe internet

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Un băiat de 9 ani din Roman, județul Neamț, a sărit de la etajul 3 al unui imobil ce aparține unui liceu. Copilul a ajuns la spital cu multiple răni. 

Pompierii din Roman au intervenit, vineri după-amiază, pentru acordarea primului ajutor unui băiat de 9 ani. Copilul ar fi sărit de la etajul 3 al unei clădiri ce aparține liceului „Petru Poni” din municipiul Roman.

Copilul a fost transportat la CPU Roman, conștient, cu poltraumatisme prin cădere de la înălțime.

Se pare că gestul la care a recurs minorul a fost o reacţie la faptul că tatăl îl certase că stă prea mult în faţa calculatorului, pe internet, potrivit Adevărul. A suferit multiple leziuni, iar la sosirea echipajului medical era conştient, fiind transportat la spital.    

„La locul accidentului a fost trimis echipajul SMURD-TIM care i-a acordat primul ajutor şi l-a transportat la Centrul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Roman. Copilul avea mai multe traumtasime, dar era conştient“, a transmis locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava Neamţ.     

Cercetări în acest caz au fost demarate şi de poliţişti, urmând a se stabili circumstanţele în care s-a produs incidentul.

O altă fetiță de 6 ani a sărit de la etaj

 

Incidentul vine la doar câteva ore după cel din Tecuci, acolo unde o elevă de 6 ani a sărit de la etaj deoarece a fost încuiată din greșeală în clasă.

O elevă de 6 ani a sărit pe geam deoarece s-a speriat după ce a fost încuiată din greșeală în clasă. Fata a sărit de la etajul 1 și a fost prinsă de o învățătoare, suferind răni ușoare. Incidentul s-a produs joi, la o școală din Tecuci.

Incidentul a avut loc la Școala Gimnazială „Elena Doamna” din Tecuci. O fetiță de șase ani, de la clasa pregătitoare, a ieșit pe geam și apoi a sărit de la etajul 1 al școlii deoarece s-a speriat, fiind închisă din greșeală în sală.

Conducerea școlii a început o anchetă și a stabilit că incidentul a avut loc la finalul cursurilor. Învățătoarea nu a observat că fata s-a întors în clasă și a închis ușa cu cheia deoarece își lăsase în interior lucruri personale.

„Din cele relatate de doamna directoare, la ieșirea din clasă, la finalul orelor, doamna a scos toți elevii pe hol. Un elev i-a atras atenția, moment în care eleva s-a dus din nou în clasa, fără să fie observată. Doamna a încuiat ușa și nu a văzut că eleva a rămas în clasă. Copilul probabil s-a speriat, s-a panicat și a sărit pe geam. În acel moment o altă doamnă învățătoare ieșea din scoală și a prins fetița, aceasta lovindu-se ușor la picior”, a declarat Gina Brânzan, inspectorul general al ISJ Galați.

Copilul a fost dus la Spitalulul de Pediatrie din Galați, iar medicii au stabilit că fata are o leziune superficială la genunchi.

„Fetița este bine, a avut doar o zgârietură la genunchi. Este acum la școală cu mama. A vorbit și cu psihologul. Fetița nu a știut cum să gestioneze momentul, s-a panicat și a sărit pe geam. Doamna învățătoare este un cadru didactic model. Este foarte afectată de cele întâmplate”, a explicat Adriana Lefter, directorul Școlii Elena Doamna.

Incidentul este analizat de conducerea școlii și de Inspectoratul Școlar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel