Un avion de pasageri, deviat de la traseu, a aterizat de urgență

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un avion a fost pe cale să se prăbușească la Paris, când un controlor francez care vorbea în engleză le-a dat piloților detalii incorecte de aterizare
Un avion a fost pe cale să se prăbușească la Paris, când un controlor francez care vorbea în engleză le-a dat piloților detalii incorecte de aterizare

Un avion de pasageri al companiei malaeziene AirAsia a fost nevoit  să devieze de la traseu pentru a ateriza de urgență, a transmis, luni, compania aeriană.  Motivul a fost un șarpe, descoperit în aeronavă.

 

 Un videoclip care a devenit viral pe reţelele de socializare arată șarpele unduindu-se în corpurile de iluminat din cabină.

Incidentul, descris drept "excepţional" de companie, s-a produs săptămâna trecută în timpul unui zbor care făcea legătura între capitala Kuala Lumpur şi oraşul Tawau, pe coasta de est a insulei Borneo.

Căpitanul aeronavei a aterizat în oraşul Kuching, la 900 km vest de Tawau, pentru ca şarpele să fie scos din avion cu ajutorul unei fumigene, a mai transmis AirAsia, scrie Agerpres.

Pasagerii s-au îmbarcat apoi într-un alt avion pentru a ajunge la destinaţie. Pe reţelele sociale, utilizatorii s-au amuzat făcând o paralelă cu thrillerul american "Snakes on a Plane" (Avionul cu şerpi) din 2006, regizat de David Richard Ellis. 

Zilele trecute, o aeronavă care a plecat, pe 5 februarie, de la Iaşi spre Billund a lovit o pasăre în timpul decolării, echipajul luând decizia ca avionul să revină la Iaşi.

 

Avion plin cu români, ajuns deasupra Ucrainei, a revenit pe aeroport: „Era riscant să continue zborul”

 

Aeronava a decolat de pe aeroportul ieşean, pe data de 5 febraurie, la ora 6.20, iar potrivit directorului aeroportului, Romeo Vatră, aparatul a lovit o pasăre în zbor. Echipajul a luat decizia de a reveni pe aeroportul din Iaşi.

„Asta este procedura. Piloţii iau decizia, pentru că e riscant să continue zborul. Ei nu ştiu dacă e vreo defecţiune sau nu şi atunci e mai sigur să revină. Aparatul a revenit la Iaşi, s-au făcut verificări, apoi a decolat în siguranţă. Din câte am aflat niciun pasager nu a avut probleme”, a declarat directorul aeroportului din Iaşi, Romeo Vatră, potrivit Știrile PRO TV.

Cursa Iaşi-Billund a înregistrat o întârziere de trei ore şi 40 de minute. Potrivit Flightradar, avionul a ajuns deasupra Ucrainei, după care s-a întors la Iaşi.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel