Un adolescent român a fost premiat de către președintele Republicii Italiene, după ce a salvat o femeie de la moarte

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un adolescent român a fost premiat de către președintele Republicii Italiene, după ce a salvat o femeie de la moarte / Foto: quirinale.it
Un adolescent român a fost premiat de către președintele Republicii Italiene, după ce a salvat o femeie de la moarte / Foto: quirinale.it

Un tânăr de origine română pe Emanuele Nicola Affaticati, a fost recompensat cu un certificat de onoare de către președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, pentru curajul și simțul civic de excepție demonstrat într-o situație cu potențial tragic.

La doar 15 ani, Emanuele a intervenit prompt și ferm pentru a preveni un posibil feminicid, salvând astfel viața unei femei, conform presei italiene.

Totul a început la stația de tren din Fiorenzuola, unde Emanuele s-a urcat într-un tren cu destinația Bologna. Din întâmplare, s-a așezat în apropierea unui bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani, care vorbea la telefon în limba lor maternă, româna. Cu uluire, Emanuele a ascultat cum bărbatul amenința femeia de la celălalt capăt al firului, anunțându-i intenția sa de a o ucide atunci când va ajunge în Modena.

 

Fără să stea pe gânduri, românul a acționat imediat

 

A părăsit locul și a alertat autoritățile prin intermediul carabinierilor. Grație intervenției sale rapide, poliția din Modena a putut să intervină la timp. Când bărbatul în cauză a ajuns la destinație, era deja așteptat de forțele de ordine. În posesia lui se afla un cuțit de bucătărie, fiind pregătit să își pună în aplicare planul malefic.

Investigațiile ulterioare au relevat că individul provenea din Misano Adriatico, iar intenția sa era să se deplaseze în Modena pentru a-și duce la îndeplinire actul de violență împotriva femeii. Emanuele Nicola Affaticati a fost nu doar un martor pasiv al unei situații de pericol extrem, ci a acționat hotărât și a reușit să inverseze cursul evenimentelor, evitând astfel o tragedie iminentă.

Reacția sa rapidă și hotărâtă a fost recunoscută și apreciată la cel mai înalt nivel. Acordarea certificatului de onoare "Alfiere della Repubblica" de către președintele Sergio Mattarella reprezintă o recunoaștere a curajului și al spiritului civic al lui Emanuele. Gestul său exemplar nu doar că a salvat o viață, dar a demonstrat și puterea individului de a face diferența în societate prin acțiuni concrete și altruiste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel