Un adolescent a fost arestat în cazul atacului armat dintr-un mall din Suedia: O femeie a murit, un bărbat e grav rănit

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliţia suedeză a arestat vineri un adolescent pentru uciderea unei persoane şi rănirea alteia în atacul armat petrecut la un centru comercial din sudul oraşului Malmö, transmite Reuters, titrează Agerpres. 

Un bărbat a murit din cauza rănilor, iar o femeie este tratată la spital după incidentul din centrul comercial Emporia, conform informaţiilor furnizate de poliţie. 'Pericolul imediat pentru public este considerat a fi trecut', a declarat poliţia într-un comunicat.

'În prezent, incidentul se consideră că incidentul are legătură cu mediul infracţional'. Poliţiştii care s-au deplasat la locului incidentului armat au interogat martorii şi au parcurs înregistrările camerelor de supraveghere.

Poliţia prezentă la faţa locului a discutat cu martori şi au verifica materialul înregistrat de camerele de supraveghere. Anterior, poliţia anunţase că a izolat zona şi a cerut publicului să evite deplasarea în centrul comercial.

Crimele provocate de violenţa grupurilor infracţionale s-au înmulţit în Suedia şi se situează în fruntea preocupărilor alegătorilor în perspectiva alegerilor de luna viitoare.

Până în prezent anul acesta, 44 de persoane au fost împuşcate în Suedia comparativ cu 46 în tot anul trecut, aproape toate cazurile având legătură cu presupuse crime în care sunt implicate grupuri infracţionale, potrivit poliţiei.

Reprezentanţii poliţiei şi ai oraşului Malmö vor susţine o conferinţă de presă sâmbătă dimineaţă, potrivit Agerpres.

Atac armat într-un tramvai în Suedia: O femeie rănită în abdomen

 

Incidentul s-a petrecut la doar trei zile după incidentul armat din Goteborg, atunci când o femeie care a fost împușcată în abdomen într-un tramvai.

O femeie a fost împuşcată în abdomen marţi în timp ce circula într-un tramvai în oraşul Goteborg, cel mai important port din Suedia, relatează dpa.

Presupusul agresor pare să fie un bărbat în jur de 60 de ani, care a fost arestat, a anunţat poliţia într-un comunicat, indicând că în momentul reţinerii acesta avea asupra sa arma agresiunii.

În prezent, el este cercetat pentru tentativă de omor, conform aceluiaşi comunicat.

Femeia de circa 30 de ani este conştientă şi receptivă, potrivit poliţiei, care adaugă că starea ei este stabilă.

Deocamdată nu se ştie dacă tocmai ea fusese ţinta vizată de agresor sau glonţul a nimerit-o întâmplător, notează DPA, citată de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel