UE va furniza Belgiei 150 de containere pentru cazarea solicitanţilor de azil

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Belgia va primi 150 de containere pentru cazarea solicitanţilor de azil. 

Uniunea Europeană va furniza Belgiei 150 de containere pentru solicitanţii de azil în scopul creşterii capacităţii de primire a acestei ţări confruntate cu o puternică creştere a numărului de cereri, în special din partea afganilor, informează un comunicat al guvernului belgian, relatează AFP, scrie Agerpres.

Primirea solicitanților de azil

 

Biroul European de Sprijin pentru Azil (EASO), la solicitarea Belgiei, va furniza în plus "un efectiv de 46 de persoane care efectuează diverse sarcini în domeniul primirii solicitanţilor de azil, între care 25 de interpreţi", precizează un comunicat al secretariatului de stat pentru azil şi migraţie publicat joi seară.

"Reţeaua de primire este sub presiune din cauza creşterii afluxului provenind din Afganistan" după revenirea la putere a talibanilor la jumătatea lunii august, a precizat aceeaşi sursă.

"Agenţiile UE vor finanţa containerele şi personalul la solicitarea noastră. Controlul şi gestiunea migraţiei reprezintă o provocare europeană", a declarat secretarul de stat pentru azil şi migraţie, Sammy Mahdi, care a cerut acest ajutor pe 5 noiembrie de la directoarea EASO, Nina Gregori.

Adăposturi de urgenţă



Într-un comunicat, EASO precizează că aceste adăposturi de urgenţă vor fi livrate în următoarele luni şi că altele ar putea urma "pe termen mediu".

Potrivit Belgiei, se doreşte crearea unui nou sit cu capacitate suplimentară de 250 de containere locuibile cu personal suplimentar pentru a trata cererile de azil.

EASO furnizează ajutor şi Spaniei, Ciprului, Greciei, Italiei, Letoniei, Lituaniei şi Maltei. Aproape 2.000 de oameni sunt desfăşuraţi în total, în special interpreţi.

A crescut numărul cererilor de azil în Belgia



Potrivit acestei agenţii europene, numărul cererilor de azil în Belgia a cunoscut o puternică creştere în anul care s-a scurs, cu un vârf în septembrie, când acesta a atins un nivel record din 2015.

Potrivit Fedasil, agenţia belgiană pentru primirea solicitanţilor de azil, capacitatea de primire era în noiembrie de circa 28.000 de locuri, cu o rată de ocupare de 95%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel