UE, reacții în lanț după votul pe acordul BREXIT. ”Un eșec catastrofal”

Narcis Popa |
Data publicării:

Val de reacții după ce Parlamentul britanic a respins acordul propus de premierul Teresa May. Liderii europeni au cerut din partea Marii Britanii o poziție clară cu privire la Brexit.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, susține că regretă votul Parlamentului britanic și solicită Marii Britanii să-și clarifice cât mai repede intențiile privind procedura de Brexit. Președintele C.E. a ținut să le amintească britanicilor că timpul aproape s-a scurs pentru Brexit.

(w300) Jean Claud

 

Donald Tusk, președintele Consiliului European, a transmis și el un mesaj pe Twitter în urma votului și se înteabă ”Dacă o înțelegere este imposibilă și nimeni nu o dorește, atunci cine va avea în cele din urmă curajul de a spune care este singura soluție pozitivă?”

(w300) Donald Tus

 

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a pimit rezultatul votului ca pe o este proastă. Acesta și-a îndreptat gândurile către cei 3,6 milioane de cetățeni europeni care trăiesc în Marea Britanie, dar și către britanicii stabiliți în alte state membre U.E. Totodată, președintele P.E. a cerut Marii Britanii să depăşească impasul politic şi să ofere soluţii clare privind situaţia Brexit, conform agenţiei de presă Adnkronos.

(w300) Antonio Ta

 

Nigel Farange, unul din promotorii campaniei LEAVE, a calificat votul din Camea Comunelor drept ,,un eșec catastrofal” al premierului Theresa May și îi cere demisia de onoare.

(w300) Nigel Fara

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel