UE, reacții în lanț după votul pe acordul BREXIT. ”Un eșec catastrofal”

Narcis Popa / 16 ian 2019, 00:07 Salveaza PDF Comentarii

Val de reacții după ce Parlamentul britanic a respins acordul propus de premierul Teresa May. Liderii europeni au cerut din partea Marii Britanii o poziție clară cu privire la Brexit.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, susține că regretă votul Parlamentului britanic și solicită Marii Britanii să-și clarifice cât mai repede intențiile privind procedura de Brexit. Președintele C.E. a ținut să le amintească britanicilor că timpul aproape s-a scurs pentru Brexit.

(w300) Jean Claud

 

Donald Tusk, președintele Consiliului European, a transmis și el un mesaj pe Twitter în urma votului și se înteabă ”Dacă o înțelegere este imposibilă și nimeni nu o dorește, atunci cine va avea în cele din urmă curajul de a spune care este singura soluție pozitivă?”

(w300) Donald Tus

 

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a pimit rezultatul votului ca pe o este proastă. Acesta și-a îndreptat gândurile către cei 3,6 milioane de cetățeni europeni care trăiesc în Marea Britanie, dar și către britanicii stabiliți în alte state membre U.E. Totodată, președintele P.E. a cerut Marii Britanii să depăşească impasul politic şi să ofere soluţii clare privind situaţia Brexit, conform agenţiei de presă Adnkronos.

(w300) Antonio Ta

 

Nigel Farange, unul din promotorii campaniei LEAVE, a calificat votul din Camea Comunelor drept ,,un eșec catastrofal” al premierului Theresa May și îi cere demisia de onoare.

(w300) Nigel Fara

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

26 ian 2020, 18:09 in Știri
Horoscop, luni 27 ianuarie 2020

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27