Tudorel Toader, despre casa lui Iohannis: O fi fost un FALS, o fi fost un ABUZ

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Tudorel Toader a ordonat anchetă la notarul Popa Cornelia, cea care nu a înscris casa președintelui Iohannis în Cartea Funciară.Toader acuză primul notar, cel care în 1999 a întocmit actele prin care Klaus Iohannis devenea proprietar pe casa pierdută, acum, în instanță, a comis lucruri ilegale.

Tudorel Toader, după ce i-a cerut Liviu Dragnea să rezolve cu casa președintelui,  spune că Iohannis trebuie să plătească ceea ce cere Ministerul de Finanțe.

”Am solicitat Uniunii Notarilor să facă verificări în activitatea notarială de la Sibiu. Practic, e vorba despre două cabinete notariale: cel care a făcut actul în 1999, care l-a făcut proprietar pe preşedinte, act care a fost ulterior invalidat de către instanţa de judecată, care a fost declarat nul. Ce se întâmplă în spatele acestei neregularităţi, o fi fost un fals, o fi fost un uz de fals, o fi fost un abuz, eu cred că da. Numai că între timp au trecut 20 de ani şi faptele notarului acela, dacă au avut caracter penal, sigur s-au prescris.

M-am interesat şi am înţeles că notarul care avea procedura succesorală urma să dispună către cadastru radierea fostei intabulări pe numele preşedintelui şi casa ar fi revenit statului. Aceasta e regula generală: dacă un bun nu are proprietar, dar are o anumită valoare economică, el revine statului prin Ministerul de Finanţe. În această procedură notarială au apărut două persoane fizice, doi intervenienţi spunând ”suspendaţi procedura pentru că noi revendicăm proprietatea respectivului imobil”. Notarul nu are ce face, el rezolvă numai procedura necontencioasă, unde nu sunt litigii. Apărând aceşti doi pretinşi proprietari, notarul a suspendat procedura notarială şi au mers la instanţa de judecată, ca judecătorul să vadă cine e proprietarul imobilului.

E o regulă de bun simț, oricine are un câștig licit trebuie să dea o cotă-parte la stat. Proprietatea e una, obligaţia fiscală e altceva şi finanţele nu au decât să cheme în judecată, să impună, sigur cu verificarea prescripţiei. Că până la urmă, statul ăsta, îţi pui şi întrebarea, de ce a stat în pasivitate până acum? Că sunt lucruri separate: dreptul de proprietate real sau pretins e una, obligaţia fiscală pentru câştigurile pe care le-ai avut şi nu ţi-ai îndeplinit obligaţia, e altceva.”, a spus Tudorel Toader la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel