Ucraineni cu vârste între 18 şi 60 de ani au interdicţie de a se apropia de frontiera cu România şi Republica Moldova

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
vama ucraina-romania
vama ucraina-romania

Ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi pentru a participa la război, au interdicţia de a se apropia de frontiera cu România şi Republica Moldova. 

De la declanșarea invaziei rusești în Ucraina, numărul de ucraineni care fug din țară a crescut semnificativ. Autoritățile ucrainene estimează că peste 3 milioane de oameni au părăsit deja țara, dintre care o proporție semnificativă sunt bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, adică cei apți de război.

Pentru a contracara această tendință și a se asigura că are suficienți soldați pentru a apăra țara, guvernul ucrainean a luat o serie de măsuri, printre care și interdicția de a părăsi o zonă de 5 km de la granița cu România și Moldova. Această măsură vizează în mod specific bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care sunt considerați apți de război.

Potrivit Agerpres, restricţiile sunt valabile pe raza localităţilor de frontieră Selyatynsk, Beregometsk, Krasnoilsk, Chudeysk, Petrovetsk, Suchevensk, Kamianetsk, Hlybtsk , Tereblechansk, Taraşansk, Hertsaivsk, Vancikovetsk, Mamalygivsk, Livenetsk, Kelmeneţk, Sokiryansk, Vaşkovetsk, Cernăuţi, Dnistrovsky, Vyzhnytsky din regiunea Cernăuţi. 

Există totuși anumite excepții de la aceste reguli. De exemplu, pot intra în zona de 5 km de la graniță persoanele care locuiesc sau lucrează în zonă. Cu toate acestea, ele trebuie să dețină o autorizație specială eliberată de Poliția de Frontieră.

Și proprietarii de terenuri din zonă se pot apropia de granița cu România și Republica Moldova, tot pe baza unui document special.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel