Ucraina. Scrisoarea unui copil de 9 ani pentru mama sa, ucisă de ruşi: "Mulțumesc pentru copilăria mea! Îți promit că voi fi cuminte"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ucraina. Scrisoarea unui copil de 9 ani pentru mama sa, ucisă de ruşi Mulțumesc pentru copilăria mea! Îți promit că voi fi cuminte
Ucraina. Scrisoarea unui copil de 9 ani pentru mama sa, ucisă de ruşi Mulțumesc pentru copilăria mea! Îți promit că voi fi cuminte

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina,160 de copii au fost ucişi, iar mii au rămas orfani de părinți. Un copil de 9 ani i-a scris un mesaj de rămas-bun mamei ucise de ruşi.

Numărul victimelor războiului din Ucraina este în creștere. În fiecare zi sunt descoperite gropi comune în care au fost aruncate zeci de cadavre ale civililor uciși. 

Un copil de 9 ani din Hostomel şi-a luat rămas-bun de la mama lui, ucisă în timp ce încercau să fugă de bombardamente, într-un mesaj scris într-un carneţel.

"Mamă, mulțumesc pentru cei nouă ani frumoși din viața mea! Mulțumesc mult pentru copilăria mea! Nu te voi uita niciodată! Îți promit că voi fi cuminte, ca, într-o bună zi, să ne întâlnim în Rai".

Este mesajul sfâşietor scris de un copil de 9 ani din Hostomel pentru mama lui. Au încercat să fugă cu maşina în timpul ocupaţiei ruseşti. Trupele însă au tras în ei, iar mama a murit. Copilul a supravieţuit şi a fost ulterior salvat de voluntari, scrie TSN.UA

 

ONU: Peste 1.800 de victime civile în războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei

Organizația Națiunilor Unite a înregistrat deja peste 1.800 de civili moți în timpul războiului. De asemenea, 2.493 au fost răniți. Informațiile sunt menționate în raportul Oficiului Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului relatează UNIAN.

„De la 24 februarie 2022, ora 4:00, când a început atacul armat al Federației Ruse asupra Ucrainei, până la miezul nopții, 10 aprilie 2022, Oficiul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a înregistrat 1.842 de civili morți și 2.493 de răniți”, se arată în raport.

Dintre cei 1.842 de morți: 474 bărbați, 301 femei, 28 adolescente, 50 adolesceți, 70 copii, precum și 919 adulți, al căror sex nu a fost încă determinat. 

Dintre cei 2.493 de răniți: 287 sunt bărbați, 216 femei, 49 fete, 50 băieți, 134 copii și 1.757 adulți, al căror sex nu a fost încă stabilit.

În același timp, în regiunile Donețk și Lugansk sunt raportate 1.916 victime (656 morți și 1.260 răniți). În special, în teritoriul controlat de guvernul Ucrainei: 1.566 de cazuri (583 de morți și 983 de răniți), iar pe teritoriul ocupat de ruși: 350 de cazuri (73 de morți și 277 de răniți).

În alte regiuni ale Ucrainei (Kiev, Cherkasy, Cernihiv, Harkiv, Herson, Kiev, Mykolaiv, Odesa, Sumy, Zaporojie, Dnepropetrovsk și Jytomyr), în locuri aflate sub controlul guvernului Ucrainei au fost înregistrate 2419 de victime (1186 morți și 1233 răniți).

Șeful administrației militare regionale Donețk, Pavel Kirilenko, spune că acum nu poate fi stabilit numărul deceselor în unele orașe din regiunea Donețk, în special Mariupol și Volnovakha.

Pentru a număra numărul victimelor din regiunea Bucansk, potrivit ministrului Afacerilor Interne Denis Monastyrsky, va dura cel puțin 2 săptămâni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel