Ucraina/Bucha. Mykhailo si-a dat viața pentru țară, chiar dacă nu a ajuns la biroul de înrolare militară

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ucraina/Bucha. Mykhailo si-a dat viața pentru țară, chiar dacă nu a ajuns la biroul de înrolare militară
Ucraina/Bucha. Mykhailo si-a dat viața pentru țară, chiar dacă nu a ajuns la biroul de înrolare militară

Fotografia lui Mykhailo Romaniuk, în vârstă de 58 de ani, ucis pe stradă, în orașul crainean Bucha, a făcut înconjurul lumii. Cadavrul unui bărbat cu o bicicletă a zăcut pe stradă până când orașul a fost curățat de armata ucraineană. 

"El a spus că nu a putut sta în subsol când agresorii încercau să pună stăpânire pe pământul lor. Inima mea este frântă, a spus. Bărbatul s-a dus la biroul de înregistrare și înrolare militară și m-a asigurat că va trăi mult timp, însă s-a stins pe drum", a spus mama sa despre ultima zi a lui Mihail,  conform reportajului "ICTV Facts".

Acum, Mykhailo Romaniuk a fost deja îngropat. Familia sa locuiește acum în Lutsk, departe de ororile războiului.

"Au fost împușcați de la etajul al doilea al unei clădiri rezidențiale", a declarat Victoria Batura, o locuitoare din Bucha. "Ginerele meu a fost norocos, a supraviețuit, dar pe Mykhailo un glonț l-a lovit în cap". 

 

Femeile au decis să fugă în acea perioadă

 

Au luat cu ele doar documente și au ieșit din Bucha pe jos. Au avut noroc de au dat apoi peste un bărbat care le-a luat în mașina sa și le-a dus departe, în siguranță. Mama lui Mikhailo a aflat abia mai târziu că fiul ei murise deja, pentru că altfel femeia nu ar fi părăsit niciodată Bucha, spun apropiații.

"Nu poate fi înțeles de mintea umană, de inima umană", spune Victoria Batura.  "Slavă Domnului că am plecat. Dacă mai rămâneam încă două zile, nu sunt sigură că am mai fi fost în viață acum. "

Bucha a stat sub ocupație timp de 33 de zile, iar trupul lui Mikhailo, ca și al celorlalți bărbați împușcați, zăcea acolo unde căzuse după ce ruși l-au împușcat.

 

Mikhailo Romaniuk a fost înmormântat cum se cuvine abia acum o săptămână

 

"Am stat la morgă timp de mai multe ore", a declarat Victoria Batura. - "Sunt frigidere pline de saci negri. Totul miroase a moarte. "

În Lutsk, familia își revine după orori și, mai presus de toate, visează la o victorie, astfel încât copiii, femeile și bravii soldați să nu fi murit degeaba. Ei nu plănuiesc încă să se întoarcă în localitatea lor natală Bucha.

"Casa este intactă, dar nu sunt încă pregătită din punct de vedere moral", spune Victoria Batura. "Nu-mi pot imagina cum aș putea trăi acolo, să merg pe acele străzi, știind că au fost arși copii pe terenul de joacă unde se joacă copiii mei, sau că oamenii au fost uciși lângă gardul nostru: adulți și copii."

Reamintim că, potrivit datelor din 25 aprilie, la Bucha au fost stabilite faptele de deces a 412 persoane,

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel