Ucraina avertizează UE cu privire la "capcana" întinsă de Putin: „Planul lui este să arunce întreaga Europă în criză“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, le-a cerut luni omologilor săi din UE să nu cedeze în faţa lui Vladimir Putin în legătură cu sancţiunile contra Rusiei, deoarece "a da înapoi şi a se plia cerinţelor sale nu va funcţiona, e o capcană", potrivit La Libre Belgique, titrează Rador.

Adevăratul obiectiv al lui Putin este pauperizarea Europei. El vrea să întoarcă opinia publică împotriva guvernelor în funcţie, în speranţa de a le înlocui cu forţe radicale care ar fi mai favorabile Rusiei", a avertizat el într-o adresare către omologii săi reuniţi la Bruxelles.

Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, criticase vineri sancţiunile impuse de UE Rusiei. El a denunţat o "greşeală", afirmând că aceste sancţiuni "nu şi-au atins scopul" şi asfixiază economia europeană.

"Planul lui Putin nu este numai să distrugă ţara noastră, ci să arunce întreaga Europă în criză. Puteţi vedea deja cum foloseşte cea mai mică dependenţă a Europei faţă de Rusia pentru a-şi atinge obiectivele", a afirmat ministrul ucrainean.

Dacă Rusia simte slăbiciune acum, consecinţele vor fi mult mai rele decât ce vedeţi actualmente", a explicat el.

"A da înapoi şi a se plia la cerinţele lui nu va funcţiona, nu a funcţionat niciodată. Este o capcană", a avertizat el.

"Sunt sigur că în săptămânile următoare, alte voci apropiate de Kremlin vor incita opinia publică să-i dea lui Putin ce vrea pentru ca el să lase Europa în pace", a adăugat el.

La Bruxelles, miniştrii europeni au pledat luni pentru a continua să fie sprijinită Ucraina economic, politic şi cu mijloace militare.

Ei au examinat noi măsuri de sancţionare prezentate vineri de Comisia Europeană, printre care un embargou pe achiziţiile de aur din Rusia.

 

Cum funcționa sistemul de spionaj al Rusiei din Ucraina: agent FSB, prins și condamnat

 

Un agent rus care transmitea informații Rusiei din Ucraina, a fost prins și condamnat. 

Parchetul Regional din Transcarpatia a condamnat la şapte ani de închisoare un cetăţean al Federaţiei Ruse găsit vinovat de complicitate la acţiuni vizând acapararea puterii în stat - anunţă Procuratura Generală din Ucraina.

Procurorul a dovedit în instanţă că bărbatul, în calitate de agent al Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia, a strâns şi transmis părţii ruse informaţii despre procesele sociale, politice şi economice din Ucraina. Odată cu începerea ofensivei active din partea trupelor ruse, bărbatul a acceptat să pregătească o serie de materiale false în mass-media şi să distribuie îndemnuri la expulzarea grupărilor naţionaliste pentru a salva marile oraşe, precum şi critici la adresa celor care, fugind de război, îşi evacuează familiile în alte regiuni ale Ucrainei sau în străinătate. În plus, bărbatul trebuia să răspândească opinia că acţiunile "distructive" ale autorităţilor ucrainene conduc la jafuri şi la moartea militarilor. 

Acesta primea drept recompensă în mod regulat bani prin intermediul conturilor bancare ale concubinei sale. Femeia a fost deja condamnată pentru complicitate în acest dosar, relatează Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel