Ucraina. 400 de medici și pacienți, ținuți ostatici într-un spital din Mariupol

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Este a 21-a zi de război în Ucraina, iar sirenele au sunat iar în mai multe orașe. În orașul Mariupol, trupele ruse țin ostatici 400 de medici și pacienți, spune primarul localității. Între timp, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a cerut din nou ajutorul aliaților occidentali și i-a mulțumit lui Joe Biden pentru suportul de 13 miliarde de dolari al Statelor Unite. 

O misiune internaţională de menţinere a păcii ar trebui trimisă să opereze în Ucraina, a declarat liderul partidului polonez de guvernământ PiS în timpul unei conferinţe de presă la Kiev, alături de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite Digi24.

"Cred că este necesar să avem o misiune de pace - NATO, eventual o structură internaţională mai largă, dar o misiune care va putea să se apere, care să opereze pe teritoriul ucrainean, care se va afla pe teritoriul ucrainean cu acordul preşedintelui şi al guvernului Ucrainei", a spus Jaroslaw Kaczynski în timpul conferinţei de presă difuzate de televiziunea poloneză.

Această misiune va urmări "să instaureze pacea, să acorde ajutor umanitar dar, în acelaşi timp, va fi protejată de forţe adecvate, de forţe armate", a declarat Kaczynski.

 

Biden va anunţa o asistenţă suplimentară de securitate pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de dolari

 

Preşedintele Joe Biden va anunţa miercuri o asistenţă suplimentară de securitate pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de dolari pentru a ajuta Kievul să facă faţă invaziei ruse, a declarat marţi seară un oficial al Casei Albe.

Preşedintele american urmează să facă acest anunţ după o intervenţie video a omologului său ucrainean Volodimir Zelenski în faţa Congresului Statelor Unite. Aceasta ridică "totalul anunţat doar în ultima săptămână la un miliard de dolari", a spus oficialul american sub rezerva anonimatului.

"În total, preşedintele a autorizat două miliarde de dolari în materie de securitate de la începutul administraţiei (Biden). Statele Unite rămân de departe cel mai mare donator de ajutor de securitate al Ucrainei", a spus el.

 

Zelenski: Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina „par să fie mai realiste”

 

Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina „par să fie mai realiste, a spus Volodmir Zelenski într-un mesaj video postat în această noapte.

Liderul de la Kiev a cerut din nou ajutorul aliaților vestici și i-a mulțumit lui Joe Biden pentru suportul de 13 miliarde de dolari al Statelor Unite. Zelenski s-a adresat și cetățenilor ruși, pe care îi îndeamnă să iasă în stradă și să acționeze împotriva propagandei de la Kremlin. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Este dificil, dar important, deoarece orice război se termină cu o înțelegere. Înțelegerile continuă, și, din informațiile mele, pozițiile din timpul negocierilor sună deja mai realiste. Dar este nevoie încă de timp pentru ca deciziile să fie în interesul Ucrainei.

Invadatorii au comis noi crime de război evidente. Au țintit orașe pașnice, infrastructura civilă. Numărul rachetelor folosite de Rusia împotriva Ucrainei este mai mare de 900.

Invit toți prietenii Ucrainei să viziteze Kievul. E periculos aici, pentru că cerul nostru nu este închis împotriva rachetelor și avioanelor rusești.”

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel