Ucraina, proces la Haga împotriva Rusiei: „A declanșat un război sângeros“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Ucraina intentează, la Haga, un proces împotriva Rusiei, care a declanșat un război sângeros.

Ucraina cere Rusiei un ordin imediat de încetare a ostilităților și de programare a unei audieri încă de săptămâna viitoare.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că Ucraina a intentat un proces împotriva Federației Ruse la Curtea Internațională de Justiție a Națiunilor Unite.

Șeful statului a scris despre aceasta pe Twitter.

"Ucraina a intentat oficial un proces împotriva Federației Ruse la Curtea Internațională de Justiție de la Haga. Cerem ca Rusia să fie trasă la răspundere pentru denaturarea conceptului de genocid pentru a justifica agresiunea. Cerem instanței să ordone imediat Rusiei să oprească acțiunile militare și să programeze o audiere încă de săptămâna viitoare", a subliniat Zelensky.

Reamintim că, la 24 februarie, Federația Rusă a invadat Ucraina independentă și a provocat un adevărat colaps în țară. Invadatorii au capturat nu numai unități militare și aeroporturi, ci au tras și în civili și în blocuri de locuințe.

Zelenski despre discuțiile cerute de Rusia, în Belarus: „Putin are o condiție“

 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins duminică o ofertă rusă de negocieri în Belarus, afirmând că Minskul a fost complice la invazia rusă. Președintele Ucraainean s-a declarat deschis pentru negocieri în alte locații, scrie Reuters. Una dintre ele ar fi orașul Gomel

Zelenski despre discuțiile cu Rusia la Gomel, în Belarus: „Putin are o condiție - Armata ucraineană trebuie să depună armele. Ucraina este pregătită să negocieze, dar nu este pregătită să asculte nicio precondiție. Acest lucru este valabil și pentru locul de desfășurare“.

Kremlinul a declarat duminică că delegația sa este pregătită să se întâlnească cu oficialii ucraineni în orașul bielorus Gomel.  Președintele Zelensji a spus că discuțiile ar putea avea loc în Varșovia, Bratislava, Budapesta, Istanbul sau Baku. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel