UBS și Credit Suisse, amendate cu câte 200 milioane de dolari

Ecaterina Dumitrescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Cele mai mari bănci elvețiene, USB și Credit Suisse, au fost amendate, fiecare cu 200 de milioane de dolari, după o investigație de amploare din SUA, privind lipsa de păstrare a comunicațiile electronice.

Securities and Exchange Commission împreună cu Commodity Futures Trading Commission au comunicat marți, în declarații separate, că au amendat 16 firme financiare pentru un total de 1,8 miliarde de dolari, după ce personalul acestora a discutat cu clienții despre oferte pe dispozitivele și aplicațiile lor personale. Pe lângă băncile elvețiene mai sunt implicate și grupurile Barclays, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs și Morgan Stanley.

Anchetatorii au spus că din ianuarie 2018 până în septembrie 2021, personalul băncilor a comunicat, în mod regulat, despre tranzacțiile cu datorii și capitaluri proprii, cu colegi, clienți și alți consilieri terți, folosindu-se de aplicațiile de pe telefoanele mobile, mai exact de WhatsApp, anunță swissinfo.ch, citând Reuters.

Instituțiile în cauză nu au păstrat respectivele conversații personale, încălcând astfel regulile Statelor Unite, care impun brokerilor și instituțiilor financiare să țină evidența comunicărilor de afaceri, fapt care a împiedicat capacitatea agențiilor de a strânge dovezi în alte investigații, au mai anunțat anchetatorii.

Președintele Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA, Gary Gensler, a afirmat că „finanțele, în cele din urmă, depind de încredere. Nereușind să-și onoreze obligațiile de păstrare a evidențelor și de evidență, participanții de pe piață pe care i-am solicitat astăzi nu au reușit să mențină această încredere”, a declarat Gary Gensler, Președintele Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA.

„Acțiunile de astăzi dar și mărimea sancțiunilor dispuse, evidențiază importanța cerințelor de păstrare a evidenței, sunt sacrosante. Dacă există acuzații de abatere sau conduită greșită, trebuie să fim în măsură să examinăm registrele unei firme”, a declarat Gurbir Grewal, directorul Diviziei de Control a Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA.

Instituțiile, care au cooperat cu investigația, au început să implementeze îmbunătățiri ale politicilor și procedurilor lor de conformitate. Potrivit agenției de presă Reuters, UBS a declarat că banca a fost încântată că a rezolvat problema, în timp ce Credit Suisse a refuzat orice comentariu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel