Turiștii germani, sfătuiți să folosească bagaje colorate pentru a evita întârzierile din aeroporturi

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Turiștii britanici sunt furioși deoarece trebuie să demonstreze că pot cheltui 85 de lire sterline pe zi pentru a intra în Spania din cauza Brexitului / Foto: Unsplash
Turiștii britanici sunt furioși deoarece trebuie să demonstreze că pot cheltui 85 de lire sterline pe zi pentru a intra în Spania din cauza Brexitului / Foto: Unsplash

Turiștii germani care pleacă în vacanță sunt sfătuiți să renunțe la valizele negre și să se echipeze cu bagaje mai colorate și mai atrăgătoare, pentru a fi mai ușor de localizat în aeroporturile care se confruntă cu haosul de manipulare a bagajelor. 

Stefan Schulte, șeful aeroportului din Frankfurt, a declarat că predominanța valizelor negre a contribuit la dificultățile cu care s-au confruntat companiile aeriene și cei care se ocupă de bagaje în ultimele săptămâni, deoarece a fost "greu să le distingem unele de altele".

Schulte a declarat presei germane că sfatul său pentru pasageri este ca, în măsura posibilităților, să aducă doar bagaje de mână, iar în caz contrar să folosească valize care să fie mai ușor de identificat.

Thomas Kirner, un purtător de cuvânt al aeroportului, a declarat: "Mulți oameni călătoresc cu valize negre pe roți, ceea ce face ca identificarea lor să fie foarte complicată", conform The Guardian.

 

Sfatul adresat turiștilor de a renunța la bagajele negre pentru a fi mai ușor de găsit a fost luat în derâdere de mass-media

 

Sfatul a fost ironizat în unele părți ale presei germane, la fel ca și sugestia suplimentară a autorităților aeroportuare ca oamenii să adauge pe bagaje etichete cu numele și adresa lor, lucru pe care, de regulă, poliția îl sfătuiește să nu îl facă din motive de securitate.

Kirner a declarat că numărul valizelor care nu au fost reunite cu proprietarii lor a fost redus în ultimele zile, dar încă se situează la aproximativ "patru cifre mici". Se estimează că există aproximativ 2.000 de valize blocate pe aeroport.

În timpul pandemiei, aeroportul din Frankfurt și-a redus forța de muncă cu aproximativ 4.000 de persoane. La fel ca și alte aeroporturi din întreaga lume, acesta se străduiește să își reia operațiunile obișnuite pentru a face față unei creșteri a traficului de vară, acum că majoritatea restricțiilor legate de pandemie au fost ridicate.

Oameni din Turcia sunt programați să vină în Germania cu contracte pe termen scurt pentru a ajuta la acoperirea deficitului de forță de muncă, în special în funcțiile de manipulare a bagajelor. Cu toate acestea, acordul bilateral semnat la începutul acestei luni între Berlin și Ankara este blocat de orientările stricte de verificare care necesită un control de securitate care durează aproximativ șapte săptămâni, ceea ce a dus la speculații că inițiativa ar putea să nu aibă loc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel