Turiști cehi, rătăciți pe munte. Au intervenit salvamontiștii: "Pe ăștia îi găseam lemn până dimineață" (VIDEO)

Alexandra Steoleaca |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi turiști cehi au fost salvați în ultimul moment de salvamontiști după ce s-au rătăcit pe munte. Fără echipamente speciale și îmbrăcați necorespunzător pentru munte, cei doi ar fi murit dacă salvatorii nu ajungeau la ei repede. 

Cei doi au vrut să meargă într-o expediție pe munte. Pentru că nu cunosc zona și s-au abătut de la traseu, aceștia s-au rătăcit repede. Speriați, aceștia au sunat la 112 și au cerut ajutor. 

Turiștii cehi erau blocați în zona Bran- Vârfu Omu. Misiunea salvatorilor nu a fost deloc ușoară, cei doi fiind găsiți după 8 ore de căutări. 

Salvamontiștii împreună cu cei doi turiști au coborât de pe munte după aproximativ patru ore. Bărbații au putut să meargă singuri până jos. Cehii erau îmbrăcați cu pantofi sport, ca pentru o plimbare prin parc și nicidecum pentru una pe munte. În zona în care au fost găsiți și salvatorilor le-a fost greu să meargă prin zăpadă. 

" E zăpada mare. Pe ăștia îi găseam lemn până dimineață. Ăla e terminat, e ud fleașcă. Ăla în două ceasuri acolo sus era gata. Ce vorbești, măi, e zăpadă. Scapi un picior, ieși pe celălalt. Off! Eu cu parazăpezi și cu bocanci și abia ies, și el cu adidașii. Îți dai seama? Și cu blugi", spune unul dintre salvatori. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel