Turist, atacat și mâncat de un rechin în Hurghada. Stațiunea din Egipt e preferată de mulți români

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Turist, atacat și mâncat de un rechin în Hurghada. Stațiunea egipteană este destinația preferată de mulți români. Sursa foto: captura video
Turist, atacat și mâncat de un rechin în Hurghada. Stațiunea egipteană este destinația preferată de mulți români. Sursa foto: captura video

Un bărbat a murit în Hurghada după ce a fost atacat de un rechin. Încercările de salvare au eșuat, iar victima a murit pe loc.

Într-un videoclip postat pe rețelele de socializare,  pot fi văzuți turiștii care încearcă să salveze victima, când apa devenise roșie. Din cauza incidentului, înotul, scufundările și pescuitul sunt interzise timp de trei zile. Se aplică restricții pe terenul din zona Sahl Hasheesh până la Golful Makadi.

Cu toate acestea, fata care se afla în apropiere a reușit să ajungă la țărm sănătoasă și în siguranță, scrie vz.ru.

Incidentul s-a produs, azi, 8 iunie 2023, în largul coastei orașului Hurghada, a declarat consulul general al Federației Ruse Viktor Voropaev. Informațiile despre moartea cetățeanului rus, atacat de  rechini, au fost confirmate de autoritățile competente din Egipt, a declarat Voropaev pentru TASS.

„Evenimentul a avut în jurul orei locale 15:00 în zona plajei orașului Dream Beach, situat aproximativ în partea centrală a Hurghada. Rechinul a atacat o persoană, Popov V. Y., născută în 1999”, a mai spus diplomatul rus. El a subliniat, de asemenea, că Dream Beach este o proprietate municipală și nu aparține niciunui hotel anume, care găzduiește de obicei turiști.

Misiunea diplomatică face apel la cetățenii ruși să „rămână vigilenți atunci când se află în apă, să respecte cu strictețe interdicțiile de scăldat și scufundare impuse de autoritățile egiptene, să urmeze cu strictețe semnalele date de personalul hotelului și al gărzii de coastă pentru a ieși la mal”.

Vezi și: Alertă pe o plajă din Grecia. Turiștii au văzut un rechin mare în apropiere de țărm - VIDEO

 

Este alertă pe o insulă din Grecia, unde turiștii au văzut un rechin mare de trei metri în apropiere de țărm. 

Rechinul a fost văzut de turiștii care se aflau pe plaja Kamari de pe insula grecească Kos, informează Știrile PRO TV. Martorii povestesc că rechinul înota la doar 50 de metri de țărm. Turiștii care se aflau în apă s-au înreptat rapid către mal pentru a se feri de pericol.

Jackie Jones, o femeie din Staffordshire, Marea Britanie, a luat parte la momentul înfricoșător. Acesta se afla pe plajă împreună cu soțul său. Cei doi spun că vin de 20 de ani în vacanță pe insula Kos, însă nu au văzut niciodată un rechin.

„Am ieșit din apă și mă bucur că am făcut-o. Nu am vrut să fiu eu următoarea masă. (...)Soțul meu a văzut ceva în apă și a crezut că este cineva care face snorkeling. Ne-am ridicat și am văzut că era o înotătoare(...)Mai erau oameni în apă. Am avut o viziune oribilă că în orice moment cineva din apă va dispărea”, a declarat un turist britanic.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel