Turcia negociază cu Hamas eliberarea ostaticilor israelieni

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Turcia se implică în negocieri cu Hamas pentru eliberarea prizonierilor israelieni. 

Șeful diplomației turce, Hakan Fidan, a avut o conversație telefonică cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, discutând despre "posibilitatea" eliberării ostaticilor din atacul lansat de Hamas la 7 octombrie împotriva Israelului, a anunțat luni Ministerul turc de Externe, conform AFP.

Ministerul a declarat că "Ministrul de Externe Hakan Fidan a discutat cu șeful biroului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, despre ultimele evoluții din Palestina și despre posibilitatea eliberării civililor luați ostatici".

Atacul masiv comis de Hamas la 7 octombrie a dus la pierderea a peste 1.400 de vieți, majoritatea fiind civili, și la luarea a 199 de ostatici.

Ankara a confirmat vineri că un cetățean turc cu dublă cetățenie, care locuia în Israel din 1972 împreună cu familia sa, a fost ucis în cadrul acestui atac. Un alt cetățean turc este dat dispărut, conform informațiilor apărute în presa turcă.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, cunoscut pentru susținerea sa fermă față de cauza palestiniană, a intensificat discuțiile cu puterile occidentale și regionale după acest atac. El a propus o mediere pentru a pune capăt conflictului și pentru a obține eliberarea ostaticilor, relateazp Agepres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel