Turcia. Două persoane au murit în incendiile de vegetație. Șapte focare sunt active

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Turcia se luptă cu incendii de vegetație de proporții. Sute de hectare au ars. Doi oameni și-au pierdut viața ieri, iar sute de turiști și localnici au fost evacuați. Echipele de intervenție folosesc avioane și elicoptere speciale pentru a limita dezastrul.

Majoritatea focarelor au fost stinse sau localizate, dar 7 mai ard încă, favorizate de temperaturile de peste 40 de grade Celsius, de plantele uscate, de vântul puternic și de lipsa de umiditate. 16 avioane și 51 de elicoptere sunt implicate în intervenția din sud-vestul Turciei.

Sute de turiști au fost evacuați din stațiunile Marmaris, Bodrum și din Antalia. Fenomenele meteo extreme de anul acesta - incendii mai ample decât media, inundații de proporții, temperaturi cu mult mai mari decât de obicei - confirmă schimbările climatice și încălzirea globală accelerată.

Coșmarul Turciei continuă, în ciuda eforturilor pompierilor. Valul neobișnuit de căldură a amplificat incendiile după luni de neașteptată vreme uscată în sud-vestul Turciei. Datele furnizate de Serviciul European de Informații privind incendiile de pădure confirmă că, anul acesta, în Turcia s-au declanșat de 3 ori mai multe incendii de vegetație ca media anuală, iar până acum au ars 136.000 de hectare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel