Italia. Primele arestări după valul de incendii: Prinși când se pregăteau să aprindă focul într-o zonă protejată

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Situația dramatică legată de incendiile din ultimele zile din Sicilia înregistrează un prim succes al carabinierilor stației Troina, care au arestat, la Cesarò, doi piromani, un localnic de 80 de ani și un tânăr albanez, care tocmai intenționau să dea foc în zona Munților Nebrodi, o zonă protejată.

Potrivit poliţiei italiene, este vorba despre doi indivizi în vârstă de 80 de ani, respectiv, 25 de ani, care erau pe punctul să aprindă focul în Monti Nebrodi, o regiune muntoasă din Sicilia care se suprapune parţial cu un parc naţional.

Pe lângă cei doi incendiatori a fost arestată şi o a treia persoană, acuzată de comiterea aceleiaşi infracţiuni în urmă cu câteva zile. Localnicii care aprind intenţionat focuri în pădure, ajutaţi de actualul val de căldură şi de seceta severă, sunt consideraţi vinovaţi pentru multe dintre incendiile de vegetaţie care devastează în prezent coastele italiene de la Marea Adriatică şi multe dintre insulele îndrăgite de turiștii străini.

Carabinierii au oprit acțiunea piromanilor în timp ce se aflau în patrulare pe drumul național 120, care unește provinciile Enna și Messina, observându-i printre niște râpe în tufișuri înîn comuna Cesarò, în apropierea râului Troina, în timp ce dădeau foc unor locuri. La vederea carabinierilor, cei doi au încercat în zadar să fugă, dar au fost opriți la scurt timp. Carabinierii i-au găsit în posesia unor canistre mici cu combustibil și a mai multor brichete. Ambii au fost arestați și duși la închisoare la dispoziția autorității judiciare competente.

În dimineața zilei de astăzi, serviciile de urgenţe italiene au confirmat că desfăşoară peste 1.100 de operaţiuni de stingere a unor incendii naturale la nivelul întregii ţări. Avioanele pompierilor au fost trimise inclusiv în regiunea Calabria din sudul Italiei, potrivit glpress.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel