Turcan, solicitare URGENTĂ către Tăriceanu

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Raluca Turcan in Parlamentul Romaniei
Raluca Turcan in Parlamentul Romaniei

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan i-a solicitat vineri preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, să împiedice distrugerea Pilonului 2 de pensii. 

"Fac această solicitare având în vedere că Pilonul 2 de pensii a fost creat în mandatul de prim-ministru al lui Călin Popescu-Tăriceanu. La acel moment, domnul Tăriceanu ştia bine că fără Pilonul 2 de pensii, după anul 2030, nivelul pensiilor asigurate de stat nu va putea răspunde aşteptărilor pentru existenţa unor pensii decente. Sperăm că domnul Tăriceanu nu s-a răzgândit doar de dragul funcţiilor deţinute astăzi sau de teama că ar putea fi scos de la guvernare şi înlocuit cu alţii sau că ar putea fi votată solicitarea DNA pentru începerea urmăririi penale. În această seară, Guvernul intenţionează să aplice o lovitură năpraznică economiilor acumulate în ultimii 10 ani de cei peste 7 milioane de angajaţi. Domnii Dragnea, Vâlcov şi Teodorovici au găsit până la urmă modalitatea prin care să pună mâna pe banii acumulaţi la Pilonul 2 de pensii şi să deturneze cei peste 48 de miliarde de lei economisiţi pentru pensiile viitoare", a spus Turcan, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES. 

Potrivit acesteia, banii acumulaţi deja vor fi direcţionaţi din instrumente de economisire sigure (depozite, titluri de stat, acţiuni) în contracte de parteneriat public-privat, controlate politic, adică, prin ordonanţa de urgenţă Pilonul 2 de pensii trece direct "în administrarea grupării cu comportament infracţional din PSD-ALDE". 

"De miercuri şi până azi, prin scăderea valorii acţiunilor de la bursă, deja s-au pierdut peste 1,55 miliarde lei din agoniseala angajaţilor români. Fiecare viitor pensionar a pierdut în ultimele 3 zile circa 215 lei. PNL susţine că Pilonul 2 de pensii este cea mai bună politică socială care poate să răspundă declinului demografic prin care trece România. PNL susţine cu toată forţa creşterea contribuţiilor la Pilonul 2, de la 3,75% la 6% în cel mai scut timp! Pilonul 2 reprezintă garanţia că banii nu se pierd, ci sunt proprietatea privată a contribuabilului sau a urmaşilor acestuia. Pilonul 2 este singura garanţie că românii pot avea o pensie decentă în viitor, care să nu mai depindă de 'pixul' Guvernului", afirmă Turcan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel