Tulpina din Africa de Sud a ajuns în 12 țări. De ce se tem oamenii de știință

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Oamenii de știință se tem că una dintre mutațiile coronavirusului ar putea scădea eficacitatea vaccinurilor anti Covid-19. Varianta a fost descoperită în urmă cu două luni în Africa de Sud.

Acum a fost depistată deja în alte douăsprezece țări, printre care Germania, Marea Britanie, Finlanda, Franța și Israel. Pe baza a aceea ce au văzut până acum, cercetători citați de CNN se îndoiesc totuși că tulpina va face vaccinurile actuale inutile. Mutația în cauză ar putea însă ajuta virusul să scape de unii dintre anticorpii produși în urma vaccinării și să scadă din eficacitatea serurilor.

Primul caz de contaminare cu noua tulpină de coronavirus identificată în Africa de Sud a fost detectat în Canada, provincia Alberta, a anunţat vineri o responsabilă a autorităţilor sanitare ale provinciei, informează AFP.

„Alberta a detectat primul său caz al variantei sud-africane a COVID-19”, a anunţat pe Twitter şefa pentru sănătate publică a provinciei din vestul Canadei, Dr.Deena Hinshaw. Persoana infectată, care a călătorit recent în străinătate, a fost plasată în carantină. „Nimic nu ne permite să spunem la ora actuală că virusul a contaminat alte persoane”, a adăugat ea.

Această depistare, ce nu a fost confirmată vineri seara de autorităţile federale, intervine la câteva săptămâni după ce Canada a anunţat, la sfârşitul lui decembrie, că a întregistrat primele cazuri de contaminare cu varianta de coronavirus care circulă în Regatul Unit, considerată mai transmisibilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel