Cercetător român, stabilit în Marea Britanie: „Este foarte probabil ca noua tulpină să circule și în România”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cercetătorul Octavian Voiculescu a afirmat, joi seară, că nu este clar dacă noua tulpină de COVID-19, care a pus în alertă statele europene, este mai contagioasă în rândul copiilor. Acesta a precizat că este posibil ca ea să circule deja în țara noastră

Octavian Voiculescu a comentat, în emisiunea moderată de Tudor Mușat la B1 Tv, că noua tulpină a coronaviruslui, dezvoltată în Marea Britanie, este posibil să fi ajuns deja în România. 

“Este foarte probabil ca noua tulpină să circule și în România, așa cum este foarte probabil să circule peste tot. Sunt infecții comunitare în celălalt capăt al lumii. În România probabil că o să apară. Evident, fiind mai infecțioasă este foarte bine să știm măcar care este prevalența ei acum, unde apare și dacă trebuie înăsprite măsurile în locurile unde apare”, a precizat Octavian Voiculescu, la B1 Tv.

Întrebat dacă apariția noii tulpini contribuie la răspândirea cazurilor de COVID-19, odată cu deschiderea școlilor, cercetătorul a răspuns:

„Nu este clar dacă noua tulpină este mai contagioasă în rândul copiilor. În tot cazul, datele despre infecțiozitate nu sunt directe. Devine din ce înc e mai clar și mai bine conturat că este o tulpină mai contagioasă. Nu e decoc clar dacă e mai contagioasă în rândul copiilor sau tinerilor. Motivul pentru care în Marea Britanie închid școlile este că și școlile contribuie la răspândire, risc pe care l-au putut permite, dar în condițiile astea nu-l mai pot permite. Nu vor mai deschide școlile după vacanța de iarnă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel