Tulcea: Turist răsturnat cu caiacul pe lacul Razelm, salvat de angajaţii Primăriei comunei Jurilovca

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bărbat care se plimba cu caiacul pe lacul Razelm, luni seara, s-a răsturnat din cauza valurilor provocate de un vânt puternic şi a fost salvat de angajaţii Primăriei comunei Jurilovca, autoritatea locală cerându-le turiştilor să se echipeze corespunzător atunci când merg la plimbare pe apă.

Într-o postare făcută publică în noaptea de luni spre marţi, primarul comunei Jurilovca, Ion Eugen, a povestit că trei persoane erau cu caiacele pe lacul Razelm atunci când condiţiile meteorologice s-au schimbat brusc şi i-au pus în dificultate.

"Vremea s-a schimbat brusc când erau deja în larg, între capul Doloşman şi insula Bisericuţa. Vântul a început să sufle cu putere. Doi au reuşit să vâslească şi să ajungă la mal, dar caiacul celui de-al treilea a fost răsturnat de valuri. Din fericire, omul era echipat corespunzător şi a rezistat pe toată perioada până ceilalţi au apelat 112. Nouă ne-a luat cam 12-14 minute de la apel să ajungem la el", a scris Eugen Ion.

Turistul a fost preluat de o ambulanţă pentru evaluarea medicală, iar în urma evenimentului nu s-au înregistrat victime

"Vreau să atrag atenţia tuturor turiştilor: Razelmul e un lac superb, dar capricios. Vă rog să vă luaţi toate măsurile de precauţie, dacă ieşiţi pe apă: consultaţi prognoza meteo, pe ore, echipaţi-vă corespunzător, anunţaţi pe cineva de pe mal în ce zonă mergeţi şi cât intenţionaţi să staţi. Ajutaţi-ne, ca să vă putem ajuta în caz de nevoie!", a mai scris primarul comunei tulcene.

Eugen Ion a precizat, pentru Agerpres, că aceasta a fost cea de-a treia intervenţie pe lacul Razelm desfăşurată de la începutul verii pentru salvarea unei persoane.

Vezi și

 

MAE: Doi români au fost răniţi grav într-un accident rutier în Bulgaria; doi străini au murit

 

Două persoane de cetăţenie română au fost rănite într-un accident rutier care a avut loc, luni, în Bulgaria, între localităţile Tsarichino şi Kremena, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

În accident au fost implicate trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România.

"Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, în urma accidentului, două persoane de cetăţenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetăţenie, au decedat. În accident au mai fost implicaţi alţi patru cetăţeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări", arată MAE.

Reprezentanţii Ambasadei României la Sofia au solicitat autorităţilor competente locale, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor implicate în accident, fiind în contact cu reprezentaţii poliţiei şi cu cei ai unităţii medicale din Bulgaria unde sunt spitalizaţi cei doi cetăţeni români răniţi. Din informaţiile obţinute de la reprezentanţii spitalului, cele două victime, cetăţeni români, se află în stare gravă, internate la terapie intensivă, respectiv chirurgie, fiind luate toate măsurile necesare pentru acordarea asistenţei medicale specifice.

 

Autorităţile locale bulgare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul

 

Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel