Țuica "e bună, naturală" din comuna Mihaești. Iulică Anton este bătrânul care o vinde si care a invadat internetul. Are o afecțiune rară

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
tuica buna naturala
tuica buna naturala

De aproximativ o lună de zile mediul online a fost invadat de filmulețe cu un batrân care se deplasează aproape zilnic în zona parcului Carol din București și care vinde, după cum chiar el spune "țuică bună, naturală, de doi ani de zile, din comuna Mihăești, județul Olt". Povestea lui este însă una tristă. 

Bâtrânul a devenit cunoscut pe internet după ce mai mulți tineri l-au filmat în timp ce încearca să-și vândă țuica și vișinata, numai că orice ar fi întrebat, el repetă aceleași replici, fără să fie capabil să dezvolte o altă conversație. Dialogul a atras râsetele internauților, iar mulți dintre ei s-au deplasat special în zona parcului Carol pentru a-l întâlni. Pe internet au apărut în acest mod mii de filmulețe cu bâtrânul care este filmat aproape zilnic, în aceeași ipostază și dând mereu aceleași replici. Din câte se pare însă, bătrânul spune adevărul și este cu adevărat din comuna Mihăești, județul Olt. Câțiva curioși s-au deplasat în comuna din care bâtrânul spune că aduce țuica și în ciuda celor care credeau că este un șarlatan, bâtrânul chiar locuiește acolo, are vie și o gospodărie bine întreținută. Povestea este însă ceva mai tristă decât pare.

"Țuică e bună mă, naturală, din comuna Mihăești, județul Olt". De ce bâtrânul repetă obsesiv aceleași replici

Din câte se pare, bâtrânul are simptomele unei tulburări nerologice cunoscută sub numele de afazie. Așadar, acesta nu evită să spună din ce este făcută țuica, ci de fapt nu poate înțelege cu exactitate ce este întrebat. Afazia este o afecțiune care constă în tulburări în înțelegerea sau exprimarea cuvintelor. Așadar, Iulică Anton, pe numele său, bătrânul știe doar câteva replici și nu poate înțelege altele, acesta fiind cu adevărat motivul pentru care nu spune din ce este făcută. Cei care s-au deplasat în comuna Mihaești, județul Olt, pentru a afla dacă nea Iulică spune adevărul, au aflat că țuica este cu adevărat naturală și este făcută din prune și corcodușe. Acesta deține și un cazan clasic pentru prepararea produsului alcoolic. 

Nea Iulică a fost acuzat pe nedrept că țuica este făcută prin mijloace mai puțin ortodoxe, ba chiar mulți au început să insinueze la un moment dat că tot ce face este o strategie de marketing. O strategie nu prea bănoasă, având în vedere sumele mici pe care își vinde băutura: 7.5 lei țuica și 10 lei vișinata la 0.5 litri. 

La un moment dat, într-unul din numeroasele filmulețe postate pe internet acesta spune că țuica ar fi făcută din "mașini", dar răspunsul a fost dat ca urmare a presiunii majore la care a fost supus de cel care-l întreba obsesiv același lucru. Afazia și-a intrat din nou în rol, el vrând să răspundă, dar fiind incapabil de a da un răspuns. Nea Iulică este văzut adesea în timp ce își cumpără pufuleți, spunându-le acestora "mașini", pentru că el era obișnuit să-i cumpere de la aparat, de aici rezultând și cuvântul "mașini" total nepotrivit și fără sens, în momentul în care a fost întrebat din ce este făcută țuica. 

Video:

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel