Tudorel Toader, declarații de la FINALUL OFICIAL al mandatului: „Am predat dosarul cu problemele Justiției”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader a făcut declarații în urmă cu scurt timp după ce a predat mandatul ministrului interimar Ana Birchall.

„Am avut o discuţie (n.r. - cu Ana Birchall) prin care am îndeplinit procedura de predare-primire a atribuţiilor ce revin la Ministerul Justiţiei. În urmă cu 2 ani şi 2 luni, pe 23 februarie 2017, era procedura exact inversă, eu veneam la Ministerul Justiţiei şi preluam de la domnia sa ceea ce astăzi i-am predat, după 2 ani de activitate. Aveam pe birou pregătite de ieri pe de o parte dosarul de predare de acum doi ani, pe de altă parte dosarul de astăzi cu problemele de Justiției. A fost o discuţie agreabilă, am servit o cafea.

Exprim convingerea faptului că va continua ceea ce am dus până în prezent la Minister. Dacă interimatul îi va permite va veni şi cu elemente de noutate.

Am fost onorat să fiu ministru al Justiţiei. Sunteţi fereastra prin care se vede ministerul de Justiţie, activitatea de la această importantă autoritate”, a declarat Toader la plecarea de la Ministerul Justiției.

Ana Birchall va gestiona acest portofoliu după ce, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Toader şi a semnat decretul pentru interimat. Birchall a mai deținut aceeași funcție în februarie 2017, după demisia lui Florin Iordache.

PSD l-a propus pe Eugen Nicolicea ca ministru al Justiției în locul lui Toader, dar președintele Iohannis a respins propunerea, astfel că premierul Dăncilă a propus-o ca ministru interimar la Justiție pe Ana Birchall.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel