Trucuri eficiente pentru curățarea pereților mâzgăliți de cei mici

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Trucuri eficiente pentru curățarea pereților mâzgăliți de cei mici / Foto: Unsplash
Trucuri eficiente pentru curățarea pereților mâzgăliți de cei mici / Foto: Unsplash

Curățarea desenelor îndrăznețe de pe pereți realizate de cei mici poate fi o sarcină simplă și eficientă, folosind câteva trucuri la îndemâna oricui. Iată câteva metode ingenioase pentru a restabili aspectul impecabil al pereților fără prea mult efort

Înainte de a aplica oricare dintre aceste metode, este întotdeauna recomandat să testezi soluția pe o porțiune mică și puțin vizibilă a peretelui pentru a te asigura că nu va afecta vopseaua sau finisajul.

Cu puțină răbdare și atenție, poți reda cu aceste trucuri aspectul impecabil al peretelui, eliminând mâzgălelile lăsate de micii tăi artiști.

 

Folosește șervețele umede cu bicarbonat de sodiu

 

O soluție eficientă și prietenoasă cu mediul constă în amestecarea bicarbonatului de sodiu cu apă pentru a forma o pastă. Apoi, aplică această pastă pe șervețele umede și șterge delicat mâzgălelile de pe pereți. Bicarbonatul de sodiu are proprietăți de curățare blânde și ajută la eliminarea petelor fără a deteriora vopseaua sau finisajul peretelui.

 

Utilizează creta

 

Dacă micii artiști de acasă au utilizat cretă pentru a crea operele lor de artă pe pereți, poți folosi o ștergătoare de cretă pentru a elimina ușor desenele. Aceasta va permite eliminarea culorilor fără a lăsa urme suplimentare.

 

Folosește pasta de dinți albă

 

O metodă neașteptat de eficientă este utilizarea pastei de dinți albe pe desenele de pe perete. Aplică o cantitate mică pe o perie de dinți veche și șterge delicat suprafața afectată. Pasta de dinți acționează ca un abraziv blând și poate îndepărta multe tipuri de mâzgăleli fără a afecta suprafața peretelui.

 

Folosește bureți magic eraser

 

Acești bureți speciali sunt infuzati cu substanțe de curățare și pot îndepărta cu ușurință orice cariocă, creion sau acuarele de pe pereți. Îi poți găsi în majoritatea magazinelor de articole de curățenie și sunt de obicei ușor de utilizat.

 

Clătește cu apă și săpun neutru

 

Dacă mâzgăleala este proaspătă și pe o suprafață lavabilă, poți încerca să ștergi zona cu o cârpă moale înmuiată în apă călduță și săpun neutru. Acest lucru poate fi suficient pentru a îndepărta mâzgălelile minore și a păstra vopseaua intactă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel