Trucul simplu cu un cartof pentru a îndepărta petele de pe haine. Fără pic de efort, vei avea rufele impecabile!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Trucul simplu cu un cartof pentru a îndepărta petele de pe haine. Fără pic de efort, vei avea rufele impecabile!
Trucul simplu cu un cartof pentru a îndepărta petele de pe haine. Fără pic de efort, vei avea rufele impecabile!

Când spălăm hainele, putem găsi brusc pete care nu s-au curățat. Când acele pete sunt foarte vizibile și sunt pe haina noastră preferată, folosirea unor produse, precum clorul, poate dăuna foarte tare. De aceea, astăzi vă vom oferi un truc cu un cartof pentru a îndepărta petele de pe haine, fără a deteriora.

Există mai multe trucuri naturale pentru a ajuta la îndepărtarea petelor precum oțetul și chiar bicarbonatul, dar există un alt lucru pe care îl putem folosi și care nu lipsește niciodată din bucătăria noastră: cartoful! Acest aliment este bogat în amidon, care are o mare putere de absorbție împotriva dificultăților petelor, mai ales dacă sunt de clorofilă, adica dacă te-ai murdarit cu „verdele” unor legume sau chiar iarbă.

Citește și Săpun degresant puternic cu ingrediente pe care le aveți în bucătărie pentru a îndepărta murdăria dificilă. Uitați de acele produse scumpe!

Nu trebuie să cheltuiți banii pe produse scumpe sau toxice, nici să riscați să vă deteriorați hainele cu lichide corozive. Acest truc, pe lângă faptul că este ecologic și natural, nu dăunează hainelor și este cu un aliment pe care îl puteți găsi în orice magazin. Chiar și un cartof vechi în fundul sertarului cu legume va fi la îndemână.

Vezi și Ce poate să facă bicarbonatul cu o bucată de carne e nebunie curată. Uită de saramură! Trucul specialiștilor pe care trebuie să-l știi

 

Truc cu un cartof pentru a îndepărta petele de pe haine

 

De ce vei avea nevoie:

- un cartof

- un cuțit 

Vezi și Spală blugii pe dos și adaugă oțet. Cele mai bune trucuri ca să-i păstrezi ca noi

Pas cu pas:

Mai întâi, întindeți-vă haina pe o suprafață plană. Tăiați cartofii în jumătate sau curățați-i de coajă. Frecați suprafața petelor cu cartoful până scade în intensitate.

Puteți lăsa cartoful deasupra petei sau câteva felii pentru câteva minute.

Apoi, spălați cu apă și detergent de rufe, așa cum faceți de obicei. Puneți haina la uscat și gata! Pata va dispărea! 

Așa cum v-am spus, acest truc este deosebit de puternic împotriva petelor de clorofilă, așa că dacă tăiați iarba și vă pătați pantalonii, este o idee grozavă să puneți cartoful pe pată! 

Încearcă și Puneți într-un lighean apă și usturoi tocat, iar apoi înmuiați picioarele câteva minute. Face minuni! Cele mai populare trucuri cu usturoi

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel