Trucul fantastic de a separa albușul de gălbenuș cu un cățel de usturoi. Metoda, virală pe TikTok - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Trucul fantastic de a separa albușul de gălbenuș cu un cățel de usturoi. Metoda, virală pe TikTok - VIDEO
Trucul fantastic de a separa albușul de gălbenuș cu un cățel de usturoi. Metoda, virală pe TikTok - VIDEO

Un truc genial a devenit viral pe TikTok. În video se prezintă o tehnică simplă de a separa albușul de gălbenuș cu un cățel de usturoi.

În urmă cu câțiva ani, metoda folosită era cea pe care o văzuseți mereu la bunica, spargeți oul și treceți gălbenușul dintr-o jumătate de coajă în cealaltă, până când doar gălbenușul a rămas într-o jumătate și tot albușul a căzut în bolul cu albușuri, nu fără să alunece mai întâi pe toată suprafața exterioară a cojii, curățând toată mizeria care s-a lipit de el.

Tehnica de pe TikTok este foarte simplă și apreciată de milioane de oameni. Tot ce trebuie să faci este să îți freci degetele pe cățelul de usturoi, apoi separi foarte ușor gălbenușul de albuș. 

@callum0g

##stitch with @callumgray0 ##fyp

♬ original sound - Callum

 

 

Trebuie să cureți un cățel de usturoi și îți freci degetele foarte bine cu el. Apoi sparge ouăle de care ai nevoie într-un castron. Cu degetele frecate de usturoi, apuci gălbenușurile și le pui în alt castron. Nimic mai simplu! 

Din cauza usturoiului, pelicula gălbenușului nu se va sparge atunci când îl apuci. Și așa vei rămâne cu albușurile fără să ai niciun pic de gălbenuș în ele. 

Probabil că ai observat că după ce cureți usturoi îți rămân degetele lipicioase. Asta din cauza peliculei care rămâne pe degete și astfel nu se va sparge gălbenușul. 

 

Alte metode de a separa albușul de gălbenuș

 

Separatorul alb. Sunt niște instrumente de obicei realizate din metal sau plastic și se găsesc cu ușurință în aproape toate magazinele. Este similar cu o strecurătoare care are fundul închis pentru a ține gălbenușul în timp ce albușul trece prin găuri.

O lingură cu fantă sau o strecurătoare cu plasă grosieră. Este asemănătoare ca tehnica metodei anterioare. Nu contează că fundul nu este închis. Atâta timp cât nu are găuri de 2 cm, orice strecurătoare cu plasă grosieră va ajuta albușurile să se scurgă și gălbenușul să rămână deasupra.

O lingură de ciorbă. Dacă albușurile pot fi separate de gălbenușuri pescuindu-le și cu mâinile, vom putea să le pescuim și cu lingură de ciorbă. 

Acum, decideți dumneavoastră cum veți separa de acum înainte albușul de gălbenuș.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel