Trucaj Iohannis în uniformă NAZISTĂ. Procurorii au deschis DOSAR PENAL

Liviu Ludovic / 15 ian 2019, 12:40 Salveaza PDF Comentarii

Procurorii de la Parchetul Curții de Apel Galati s-au autosesizat si au deschis un dosar penal dupa apariția unei fotografii trucate cu preşedintele Klaus Iohannis, în care seful statului apare în uniformă de ofiţer nazist.

"La data de 14.01.2019, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 4 alin. (1) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, aprobată prin Legea nr. 107/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

În procesul-verbal de sesizare, s-a reţinut, în fapt, că un consilier judeţean din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, ar fi postat pe o reţea de socializare o imagine prelucrată în care Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, este prezentat îmbrăcat într-o uniformă nazistă.

Procesul-verbal de sesizare din oficiu, împreună cu xerocopii de pe articolele de presă din mass-media, au fost trimise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, pentru a efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 4 alin.(1) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 31/2002, aprobată prin Legea nr. 107/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Facem precizarea că încheierea procesului-verbal menţionat anterior reprezintă unul dintre modurile generale de sesizare prevăzut de art. 288 alin. (1) din Codul de procedură penală, având ca scop încunoştinţarea organelor de urmărire penală competente să efectueze investigaţiile necesare lămuririi cauzei sub toate aspectele.

Sesizarea din oficiu realizată în condiţiile menţionate anterior reprezintă o activitate judiciară care,  în nicio situaţie, nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", transmit procurorii.

Constantin Guguianu, șeful consilierilor PSD din județul Vrancea, postat pe Facebook un trucaj cu preşedintele Iohannis în haine naziste. Guguianu a fost ofiţer de contrainformaţii militare şi de 15 ani consilier judeţean în Consiliul Judeţean Vrancea.

Vezi aici trucajul: PSD, derapaj grav. Trucaj anti-Iohannis, postat pe Facebook

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24