Trei români din Dolj, care s-au întors din Italia, băgaţi forțat în carantină

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Trei persoane din Dolj, care s-au întors recent din Italia, au fost băgate forțat în carantină, marți noaptea, într-un centru special amenajat în Craiova. Potrivit autorităților din Dolj, cei trei cetățeni sunt din localitatea Sadova și au ajuns în țară pe cale terestră.

Directorul DSP Dolj, Ludmila Prunariu, a declarat că cele trei persoane au trecut prin Lodi, zonă de risc în Italia, dar că nu au declarat acest lucru la întoarcerea în țară. Medicul de familie din Sadova a descoperit că cei trei au mințit, iar marți noaptea autoritățile le-au căutat la domicilii pentru a le aduce la centrul de carantină.

„Dintre persoanele care au ajuns pe cale terestră în localități din județul Dolj, trei persoane din Sadova n-au declarat inițial, la intrarea în țară, că vin din această regiune. Discutând cu medicul de familie, așa cum este procedura, s-a aflat că au fost în regiunea Lodi, n-au spus exact unde. (...) Ele sunt persoane sănătoase, n-au niciun fel de simptomatologie, dar vor sta în carantină 14 zile", a declarat Ludmila Prunariu, director DSD Dolj.

Oamenii vor fi monitorizați și verificați zilnic de către specialiști din cadrul DSP Dolj, informeză Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel