Trei români au furat materiale de construcţii de zeci de mii de euro. Hoții, prinși de polițiști când încercau să le vândă

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Trei bărbaţi au fost reţinuţi şi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, după ce au furat diverse materiale în valoare de aproximativ 30.000 de euro, dintr-un bloc aflat în construcţie la Năvodari, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

 

Potrivit sursei citate, prejudiciul creat a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate, informează Agerpres. "Poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au fost sesizaţi, de către administratorul unei societăţi comerciale, cu privire la faptul că, în noaptea de 17/18 decembrie 2021, persoane necunoscute ar fi pătruns într-un bloc aflat în construcţii, din oraşul Năvodari, iar din interior ar fi sustras mai multe materiale de construcţii, cauzând un prejudiciu de aproximativ 30.000 de euro.

În urma cercetărilor, poliţiştii au identificat trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 33 de ani, bănuiţi de comiterea faptei", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Potrivit IPJ Constanţa, pe 7 ianuarie, poliţiştii din Năvodari au organizat o acţiune de prindere în flagrant a celor trei bărbați, în timp ce încercau să vândă bunurile sustrase.

"Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă. Astăzi, bărbaţii urmează a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă", a informat IPJ, scrie Agerpres.

 

Doi români au spart o locuință, de unde au sustras bunuri, în valoare de 200.000 de lei. Hoții, săltați de polițiști și duși la audieri

 

De asemenea, tot în cursul acestei săptămâni, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași au efectuat 8 percheziții domiciliare, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, din locuință.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în seara zilei de 21 decembrie 2021, doi bărbați din județul Neamț, ar fi pătruns prin efracție într-o locuință din comuna Tomești, de unde ar fi sustras bani în lei și valută, bijuterii din aur, ceasuri și obiecte vestimentare, prejudiciul estimat fiind de peste 200.000 lei.

5 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru cercetări. În urma perchezițiilor domiciliare efectuate de polițiști pe raza județelor Iași și Neamț, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, bijuterii și bani.

La acțiune au participat luptători ai SAS Iași, polițiști din cadrul IPJ Neamț și jandarmi ai IJJ Iași. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași, scrie ziarpiatraneamt.ro.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel