Trei români au ajuns la spital, după ce un bărbat a dat cu spray contra urșilor într-o sală de jocuri de noroc

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Trei români au ajuns la spital, după ce un bărbat a dat cu spray contra urșilor într-o sală de jocuri de noroc. Sursa - Pexels
Trei români au ajuns la spital, după ce un bărbat a dat cu spray contra urșilor într-o sală de jocuri de noroc. Sursa - Pexels

Trei persoane au ajuns la UPU SMURD Târgu Mureş, sâmbătă seară, după ce un bărbat a  folosit o substanţă lacrimogene într-o sală de jocuri de noroc din Târgu Mureş.

Martorii spun că este vorba despre un spray de urşi care conţine o substanţă lacrimogenă mult mai concentrată decât cea a unui spray cu piper obişnuit.

„La serviciul SMURD Târgu Mureş au fost aduse trei persoane în urma unei hidro-agresiuni prezentând nişte iritaţii la nivel de ochi, au fost examinaţi şi au fost redirecţionaţi către serviciul de oftalmologie pentru o ulterioară conduită a tratamentului. Toţi erau stabili hemodinamic şi respirator, nu prezentau leziuni ameninţătoare de viaţă. Li s-a făcut lavaj la nivel de globi oculari, li s-au făcut analize, investigaţii imagistice şi tratament simptomatic”, a declarat presei dr. Ion Ciorescu, medic rezident.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a precizat că în acest caz a fost deschis un dosar penal.

„Sâmbătă seara, poliţiştii mureşeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că în incinta unei săli de jocuri de noroc din municipiul Târgu Mureş a avut loc un conflict spontan. Poliţişti s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre doi bărbaţi, de 52 şi 54 de ani. În continuare, poliţiştii efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, lovire sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mureş, Alexandra Petrovici.

Una dintre persoanele ajunse la SMURD, K. Attila, a declarat presei că agresorul ar fi intrat în sala de jocuri de noroc având asupra sa un baston Viper şi că, „fără a fi provocat de cineva”, ar fi pulverizat un spray de urşi asupra a trei persoane din incintă, dintr-un tub negru.

Acesta a spus că agresorul ar fi ameninţat că îi omoară pe toţi şi că nu îşi explică ce l-ar fi determinat să recurgă la un astfel de gest, chiar dacă a recunoscut că între agresor şi o persoană din incinta sălii de jocuri exista un conflict mai vechi.

Spary-ul de urşi conţine o substanţă fabricată din ulei roşu care provoacă umflături şi dureri la nivelul ochilor, căilor respiratorii sau orbire temporară, are un conţinut sub presiune care se poate pulveriza cu o viteză mai mare de 70 km/h, având o rază de 7-10 metri, relatează Agerpres. 

 

Vezi si:

 

 

Două femei, rănite în urma unui accident rutier. Carambol cu patru mașini

 

Două femei au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, conştiente, dar cu răni, în urma unui accident rutier.

Accidentul a avut loc, duminică, în comuna Şelimbăr, în care au fost implicate patru autoturisme, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.

"Poliţiştii rutieri intervin la un accident produs pe DN 1, Şelimbăr, în zona Extaz. Din primele cercetări efectuate rezultă că, pe fondul nepăstrării distanţei de siguranţă, în timp ce conducea un autoturism spre Vâlcea, un bărbat în vârstă de 57 de ani, din judeţul Prahova, a intrat în coliziune cu autoturismul din faţa sa, proiectându-l înainte, alte două turisme aflate în coloană fiind lovite. În total au fost implicate 4 autoturisme, două femei, pasagere în primul şi al doilea turism lovite, necesitând îngrijiri medicale. Traficul se desfăşoară îngreunat pe direcţia Sibiu - Vâlcea, iar cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor producerii evenimentului", a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu.

Echipajul SMURD ajuns la locul accidentului a acordat îngrijiri medicale pentru patru persoane rănite, însă numai două au dorit să fie transportate la spital, transmite Agerpes.

"Echipajul SMURD al Punctului de Lucru Avrig, în timp ce se întorcea de la un caz, a intervenit la un accident rutier care a avut loc la ieşirea din localitatea Şelimbăr. Echipajul medical a evaluat un număr de 4 persoane, care erau implicate în acest accident. La faţa locului a fost solicitat de către colegii noştri încă un echipaj SMURD. Două femei - în vârstă de 20, respectiv 35 de ani - vor fi transportate la UPU Sibiu, conştiente, cu dureri cervicale. Celelalte două persoane (un bărbat şi o femeie) au refuzat transportul la spital", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, Andreea Ştefan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel