Trei români acuzați de tâlhărie și tentativă de omor în Germania: "A fost cea mai mare greșeală din viața mea“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un cuplu de pensionari din Augsburg, Germania, a fost bătut în propria locuință, după ce trei români au dat buzna peste ei, în casă. Unul dintre ei lucra pentru ei și i-a determinat pe ceilalți doi să îl ajute. Acum ei sunt judecați de tentativă de omor.

Incidentul, pe care procurorul l-a citit din rechizitoriul prezentat marți în fața Tribunalului Regional din Augsburg, seamănă cu un coșmar: un cuplu de bătrâni doarme în pat, noaptea, în decembrie 2021, și, dintr-o dată, doi bărbați intră în dormitorul lor și, brusc, îi bat cu brutalitate. Potrivit acuzării, este vorba despre sfârșitul sângeros al unei tentative de furt. Hoții au suspectat că cei doi vârstnici au o sumă mare de bani în casa din cartierul Bergheim din Augsburg.

Cuplul de pensionari a fost transportat la spital cu hemoragii grave și fracturi faciale în urma atacului. Viața bărbatului de 83 de ani de atunci este pusă temporar în pericol și a orbit de un ochi. El și soția sa, în vârstă de 71 de ani, au trebuit să fie tratați timp de mai bine de două săptămâni la Spitalul Universitar Augsburg, inclusiv la terapie intensivă. Cei doi presupuși atacatori și o a treia persoană care ar fi ajutat la planificarea spargerii trebuie să răspundă acum pentru tentativă de omor. Toți trei sunt de naționalitate română.

Trei români acuzați de tâlhărie și tentativă de omor în Germania

 

Potrivit declarațiilor a doi dintre acuzați, însă, atacul violent asupra cuplului nu a fost planificat în acest mod. Ambii au recunoscut la începutul procesului că locuința cuplului a fost spartă pentru a fura bani. Cu toate acestea, folosirea violenței nu a fost "nici planificată, nici aprobată" de el, a declarat românul în vârstă de 33 de ani, care, potrivit rechizitoriului, a inițiat spargerea, dar nu a fost prezent el însuși.

Acesta lucrase anterior pentru cuplu ca om de serviciu și observase că pensionarul aducea adesea bani de la etajul superior al casei. Pentru a face rost de acești bani, i-a angajat pe cei doi bărbați, care erau tot români, să intre prin efracție în casă.

"A fost cea mai mare greșeală din viața mea“

 

Unul dintre bărbați, practicant de arte marțiale, în vârstă de 34 de ani, a mărturisit că l-a lovit pe pensionar de mai multe ori. Acesta a bănuit un telefon în mâna bătrânului de 83 de ani, s-a panicat și de aceea a lovit. "A fost cea mai mare greșeală din viața mea", îi traduce interpretul declarația. "Clientul meu regretă profund ceea ce s-a întâmplat", a mai spus avocatul apărării sale. Consumul său de cocaină și marijuana chiar înainte de crimă a fost, de asemenea, de vină - dar el nu a vrut să "dea vina doar pe asta". Românul nu a crezut că este posibil ca cei doi să moară în urma bătăilor.

Cel de-al doilea bărbat a recunoscut că a fost și el în casă. Cu toate acestea, el a negat că ar fi fost implicat în atacul sângeros. „Stătea în pragul ușii și a fost "zguduit" de violența coinculpatului său“, a citit avocatul său apărarea celuilalt inclulpat român, în vârstă de 38 de ani. "El nu și-a dorit deloc acest lucru".

Deoarece autorii au reușit inițial să fugă, departamentul de investigații penale a înființat o comisie specială cu 25 de ofițeri. Câteva săptămâni mai târziu, unul dintre cei trei suspecți a fost arestat în Augsburg. Ceilalți doi suspecți au fost depistați în România, în județele Dolj, localitatea Filiași, și Maramureș, localitatea Baia Mare, la datele de 1, respectiv 2 februarie 2022 și extrădați în Germania la scurt timp după aceea. 

Procesul este programat la sfârșitul lunii martie.

------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel