Trei pasaje rutiere vor fi construite pe DN1, la Sinaia şi Azuga, pentru fluidizarea traficului

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

CNAIR a semnat, marţi, protocoale de colaborare cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova pentru construcţia a trei pasaje rutiere pe DN1 la Sinaia şi Azuga, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Aceste pasaje, aşteptate atât de oamenii din zonă, cât şi de cei care tranzitează DN1, vor fi foarte utile pentru fluidizarea traficului rutier pe traseul Bucureşti - Sinaia. Pasajele rutiere vor fi situate la intersecţia DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud), la intersecţia DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord) şi la intersecţia DN 1 cu Strada Prahovei (Azuga)”, a scris Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Pasajele rutiere vor fi situate astfel:

- Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud)

- Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord)

- Pasaj rutier la intersecția DN 1 cu Strada Prahovei (Azuga).

Ministrul Transporturilor a precizat că finanţarea lucrărilor este asigurată din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

 

Vezi și

 

Pentru că nu poate gestiona metroul, Grindeanu vrea să-l dea la Primăria Generală. Mii de minute de întârziere

 

Sorin Grindeanu a scăpat total de sub control situația de la metrou. Oamenii așteaptă minute în șir garniturile de metrou să vină pentru că Metrorex nu a plătit contractul cu firma de mentenanță. 

Construirea unei rețele de metrou costă miliarde de euro, însă bucureștenii nu se pot folosi în mod normal nici de facilitatea subterană creată de fostul de regim de dinainte de 1989. Oamenii așteaptă zeci de minute în stații garniturile de metrou care întârzie tot mai mult. Depășit total de situație, ministrul Sorin Grindeanu anunță că ar vrea să dea metroul în administrarea primăriei București. Astfel, Nicușor Dan ar urma să preia f

El a subliniat că situaţia de la Metrorex este cauzată de contractul de mentenanţă, care nu a fost plătit. Contractul a fost reînnoit la sfârşitul anului trecut pe o durată de 15 ani. Ministrul susţine că tot timpul au existat întârzieri la plată, dar asta nu înseamnă că Metrorex nu ar trebui să respecte termenii contractului.

Şeful de la Transporturi a transmis că este deschis pentru o discuţie cu Primăria Generală a Bucureştiului, astfel încât transportul public în Bucureşti să fie în gestiunea Municipiului Bucureşti. Acesta a afirmat că nu i se pare corect ca un moldovean să plătească pentru transportul din Capitală.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel