Trei pacienți români cu arsuri, transportați în Germania cu o aeronavă a MApN 

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
aeronava_militara
aeronava_militara

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, va efectua duminică, 25 iulie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Frankfurt - Otopeni, pentru transportarea a trei pacienți care prezintă arsuri.

Pacienții vor fi tratați la un spital din Germania. Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală va fi formată din specialiști ai UPU-SMURD București și ai Ministerului Apărării Naționale. Aeronava va decola din Baza 90 Transport Aerian duminică, după ora 8.00. Cei doi bărbați sunt victimele exploției produse la centrul de deşeuri din Popeşti-Leordeni. Pacienții se află acum, în stare gravă, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Aceștia au arsuri de gradul 2 şi 3 şi căile respiratorii afectate.

Cei doi au fost operaţi, iar comisia de specialitate din spital a recomandat să fie transferaţi în centre de mari arşi din străinătate, deoarece necesită îngrijiri mai complexe care nu pot fi asigurate în ţară. Unul dintre ei, în vârstă de 54 de ani, are arsuri pe aproximativ 70% din suprafața corporală. Celălalt, de 43 de ani, este ars pe 55 % din corp. Amândoi sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic. La Spitalul Floreasca mai sunt internaţi în stare gravă doi bărbaţi, iar la Spitalul de Urgență Sf. Ioan au ajuns două victime, dintre care una cu arsuri minore și altă cu intoxicație de la fum.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel