Trei morţi suspecte în câteva zile la același spital din Galați. Ultima victimă: O româncă de 30 de ani, care devenise mamă de 3 luni

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Trei morţi suspecte în câteva zile la același spital din Galați. Ultima victimă: O româncă de 30 de ani, care devenise mamă de 3 luni
Trei morţi suspecte în câteva zile la același spital din Galați. Ultima victimă: O româncă de 30 de ani, care devenise mamă de 3 luni

A treia tragedie care ridică semne de întrebare, la același spital din Galați în câteva zile. Un bebeluş de doar trei luni a rămas orfan, după ce mama lui a murit din cauza unei banale crize de fiere. Tânăra de 30 de ani a ajuns la spital cu dureri groaznice, dar medicii ar fi tratat-o superficial. În urmă acuzațiilor cu repetitite din spitalele gălățene, corpul de control al Ministerului Sănătăţii va face o anchetă.

Cătălina, o tânără veselă, o mamă împlinită şi o soţie fericită. Avea doar 30 de ani şi s-a prăpădit cu zile, victimă a unui sistem medical. La începutul anului, tânăra născuse un bebeluş perfect sănătos. Doar trei luni a apucat să se bucure de copil. În martie, Cătălina a început să se simtă rău.

„Dureri de fiere, stări de vomă. Am sunat la ambulanţă, a venit ambulanţă”, povestește soțul Cătălinei, la Observator.

Medicii au dus-o de urgenţă la spitalul din Galaţi. Au consultat-o superficial, acuză soţul, şi i-au pus un diagnostic - criză de fiere. Erau decişi s-o opereze. I-au făcut un test PCR pentru COVID şi au aşteptat rezultatul.

„A aşteptat până seara în urgenţă la 7 jumătate rezultatul PCR. Era pe targă, acuza dureri în zona abdominală”, mai povestește soțul, conform sursei citate.

 

„Mi s-a spus că este în stare gravă la reanimare”

 

După zece ore, rezultatul a ieşit negativ. Doar că, inexplicabil, doctorii au decis că starea tinerei nu mai este gravă.

„Nu o mai operăm, o internăm pe salon să-i punem tratament. Am vrut să iau legătura cu ea în timpul nopţii, să văd cum se simte, dar nu am reuşit. Mi s-a spus că este în stare gravă la reanimare”, mai spune soțul.

Cu dureri groaznice, femeia ar fi fost lăsată să se chinuie.

„Noaptea n-a fost niciun doctor la ea. Nu a fost nimeni. Am ajuns la ATI, mi s-a spus că este în stare gravă. Mă hotărâsem să o iau, să o duc în altă parte, dar mi-au spus că nu se poate transporta. Mi-au spus că a făcut stop cardiocirculator”, spune soțul Cătălinei.

 

„Cătălina avea pancreatită acută, iar inima i-a cedat”

 

Pe certificatul de deces scrie clar. Cătălina avea pancreatită acută, iar inima i-a cedat. În urmă, a rămas un bebeluş condamnat să nu aibă nicio amintire cu mama lui. Soţul vrea acum să afle adevărul.

„La poliţia am făcut plângere, nu am primit niciun răspuns”, a precizat soțul.

Pentru că familia tinerei de 30 de ani nu a depus în acel moment o plângere la spital, reprezentanţii unităţii sanitare refuză să facă orice comentariu în legătură cu acest caz.

Ministerul Sănătăţii va trimite corpul de control pentru a investiga tragedia. Şi Colegiul Medicilor aşteaptă ancheta internă a spitalului. Iar de şapte luni, parchetul are deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

„În momentul de faţă, dosarul penal este în lucru şi se fac cercetări în ceea ce priveşte o posibilă culpă medicală”, a precizat  Parchetul Galaţi.

 

Morţi suspecte în câteva zile la acelaşi spital

 

Nu este prima tragedie de anul acesta la spitalul din Galaţi. Zilele trecute, o fată de 21 de ani, studentă la medicină, a murit tot din cauza incompetenţei medicilor. Un diagnostic greşit i-a adus sfârşitul.

Iar la începutul lunii, un bărbat de 46 de ani, diagnosticat cu pneumonie, a fost trimis de la o unitate medicală la alta, timp de cinci zile, până când corpul i-a cedat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel