Trei avioane au decolat spre Anglia şi Italia pentru a duce români la muncă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Scade numărul de infectări, creşte numărul celor care vor să plece la muncă în străinătate. A fost forfotă mare şi puţină distanţare socială în aeroportul Otopeni. Trei avioane au plecat către Anglia şi Italia pentru a duce muncitori români la cules. Angajatorii străini abia îi aşteaptă, aşa că au plătit biletele curselor speciale, numai să-i vadă o dată întorşi la treabă.

Îngrămădiți la coadă, sute de muncitori abia așteaptă să ajungă la avion ca să meargă la cules de ceapă, zmeură sau căpșuni. 

„Trebuia să plecăm de luna trecută, dar am așteptat până ne-au trimis ei zbor ca să putem pleca. În țară nu avem ce face”, a spus unul dintre români, la Antena 1.

„Eu aveam câștig 8.7 lire pe oră. Ce trecem peste 8h se plătește extra. Lucrez de la 18 ani la ei în Anglia. N-am lucrat nicio zi în România. Nu am la ce. Cu salariu de 15 milioane, la ce să lucrez în România?”, a spus alt român. 

Cei mai mulți pleacă în familie. Angajatorii le asigură cazarea, mâncare, un salariu mai mare decât în țară, iar astăzi, un zbor special. 

În cursa spre Birmingham au fost doar români care pleacă la muncă în agricultură.

Zborurile sunt operate în condiții special. Pasagerii sunt acceptați la bordul aeronavelor doar dacă doresc repatrierea sau dacă sunt sezonieri cu contract de muncă. 

 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel