Trei autocare, verificate la sânge în vama Giurgiu. Zeci de bagaje ale pasagerilor au fost confiscate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Trei autocare, verificate la sânge în vama Giurgiu. Zeci de bagaje ale pasagerilor au fost confiscate
Trei autocare, verificate la sânge în vama Giurgiu. Zeci de bagaje ale pasagerilor au fost confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit peste 3.000 de bunuri constând în articole vestimentare, parfumuri și încălţăminte tip sport, estimate la 626.650 lei, care prezentau suspiciuni de contrafacere. Mărfurile au fost depistate în urma unor controale efectuate asupra a trei autocare și aparțineau unor cetățeni turci, pasageri ai mijloacelor de transport.

În cursul zilei de ieri, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controale specifice asupra a două autocare, care transportau persoane în regim internațional, pe ruta Turcia - România. Cu această ocazie, oamenii legii au descoperit printre bagajele pasagerilor, mai multe colete de culoare neagră. Acestea conţineau 1.362 de parfumuri,  650 de  articole vestimentare și 82 de perechi de încălțăminte tip sport, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unor cetățeni turci, în vârstă de 20, respectiv 40 de ani, pasageri ai autocarelor. Aceștia nu dețineau documente de proveniență pentru bunurile sus-menționate și intenționau să le comercializeze pe teritoriul țării noastre.

 

Bunurile, în valoare de peste 600.000 lei, au fost confiscate

 

 

Tot ieri, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, pe raza municipiului Giurgiu, un autocar care transporta mai multe persoane. În urma unor verificări preliminare efectuate asupra mijlocului de transport, s-a constatat că printre bagaje se aflau bunuri care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Procedând la inventarierea acestora, au rezultat 222 de perechi de încălțăminte tip sport, 298 de parfumuri și 423 de articole vestimentare. Produsele aparțineau unor cetățeni turci, în vârstă de 46, respectiv 47 de ani, pasageri ai autocarului.

Toate bunurile, în valoare de 626.650 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În prezent, față de persoanele în cauză, polițiștii de frontieră efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet competentă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel