Trei autocare, oprite la frontiera României, verificate la sânge. Ce căutau poliţiştii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
autocare_la_frontiera
autocare_la_frontiera

Trei autocare, care urmau să ajungă în Uniunea Europeană, au fost verificate de polițiștii de frontieră din Republica Moldova. Oamenii legii au descoperit mai multe documente cu semne de falsificare și străine. Incidentele au fost înregistrate în seara zilei de 12 noiembrie, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați.

 

La ora 18:35, pe direcția ieșire din Republica Moldova, polițiștii de frontieră au supus controlului trecerii frontierei de stat un autocar model Vanhool, care urma să ajungă în Marea Britanie. Verificările s-au desfășurat conform unei informații operative și măsurilor lansate pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților la frontieră. Într-un colet, a fost găsit un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de către autoritățile române. După cercetarea amănunţită a actului s-a constantat că acesta este fals. Șoferul autocarului nu a putut explica provinienţa actuui fals.

De asemenea, la ora 21:10, pe același sens de deplasare, la ieșire din Republica Moldova, a ajuns un autocar model Mercedes Sprinter, cu itinerarul Moldova – Belgia. Ofițerul de investigații și inspectorii de frontieră au găsit, într-un colet, o carte de identitate românească, cu semne de falsificare. Șoferul autocarului a precizat că a fost rugat de o persoană necunoscută să transmită coletul în Belgia unei alte persoane.

La ora 21:15, în baza informației operative, un ofițer al Serviciului Analiză de Risc din cadrul Direcției regionale SUD a verificat un autocar model Setra, înmatriculat în România. Un plic, în care erau cinci acte moldoveneși (patru pașapoarte și un buletin) a  fost depistat la șoferul autocarului. a audieri, șoferul a declarat că plicul i-a fi fost înmânat de către persoana responsabilă de strângerea coletelor, pentru a fi transmis în Franța. Actele au fost ridicate și urmează să fie predate autorității emitente. În toate cazurile, polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD a Republicii Moldova continuă cercetările în vederea luărilor măsurilor legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel