Mai mulți moldoveni, reţinuţi la frontieră. Au prezentat acte false

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
vama_moldova_romania
vama_moldova_romania

Polițiștii de frontieră ieșeni efectuează cercetări cu privire la mai multe persoane cu dublă cetățenie, care au încercat să intre ilegal în țară. Bărbații aveau asupra lor permise de conducere falsificate sau acte false pentru mașinile pe care le conduceau.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră ieșeni au depistat mai multe persoane care au încercat să intre ilegal în țară. În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în România, un bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, în vârstă de 30 de ani. Acesta conducea un autoturism marca Skoda Octavia, înmatriculat în Republica Moldova.

„La controlul de frontieră, colegii noștri au descoperit asupra bărbatului un certificat de pregătire profesională. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul respectiv nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals”, au declarat oficialii Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

A plătit 300 de euro pentru un permis de conducere

 

De asemenea, în vama Stânca, din cadrul ITPF Iași, s-a prezentat ca pasager într-un autocar pe cursa ocazională Praga – Chișinău, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 22 de ani. „Colegii noștri au efectuat un control amănunțit asupra bagajelor, ocazie cu care a fost descoperit, în geanta de mână a persoanei, un permis de conducere, având însemnele autorităților din R. Moldova. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals”, au mai precizat reprezentanții ITPF Iași, scrie bzi.ro. Bărbatul a declarat că nu deține permis de conducere și că a procurat documentul de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaște, plătind suma de 300 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel