Trei asistente medicale au fost concediate după ce s-au filmat dansând în sala de operație

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Trei asistente medicale au fost concediate după ce s-au filmat dansând în sala de operație  / Foto: Captura Youtube
Trei asistente medicale au fost concediate după ce s-au filmat dansând în sala de operație / Foto: Captura Youtube

Trei asistente medicale din India au fost concediate după ce au filmat videoclipuri în timp ce dansau într-o sală de operație, încălcând standardele stricte de igienă și de conduită profesională. 

Incidentul a avut loc la Dau Kalyan Singh PG Institute and Research Centre din Raipur, statul Chhattisgarh. Asistentele medicale implicate în acest scandal au fost identificate ca fiind Tripti Dasar, Pushpa Sahu și Tej Kumari. Acestea au fost surprinse dansând în uniforme medicale verzi în timp ce țineau în mâini instrumente chirurgicale. Înregistrările video, filmate de o a patra persoană aflată în sală, au fost ulterior postate pe rețelele de socializare.

 

Asistente medicale erau conștiente de regulile spitalului

 

Potrivit informațiilor furnizate de presa locală, cele trei asistente medicale lucrau ca zilieri și ar fi trebuit să îndeplinească sarcini în departamentul de medicină de urgență al spitalului în ziua incidentului. În schimb, acestea au părăsit posturile și au ales să realizeze un videoclip dansant într-o sală de operație.

Incidentul a ieșit la iveală după ce a fost depusă o plângere împotriva lor pe 23 februarie. În urma anchetei interne, asistentele medicale implicate au fost concediate de la locurile de muncă. Dr. Hemant Sharma, adjunctul superintendentului spitalului, a confirmat că acestea au fost concediate și a subliniat că realizarea de înregistrări video și fotografii în interiorul sălilor de operație este strict interzisă. El a adăugat că asistentele s-au purtat nepotrivit cu șefa lor de secție când aceasta le-a atras atenția asupra comportamentului lor.

 

Asemenea incidente s-au înregistrat în întreaga lume

 

În Marea Britanie, personalul NHS a fost criticat pentru postarea videoclipurilor cu dansuri în spitale, acestea fiind considerate nepotrivite în contextul dificil generat de pandemia de COVID-19.

Situații similare s-au întâmplat și în alte țări, cum ar fi Namibia, unde doi asistenți medicali stagiari au fost supuși măsurilor disciplinare după ce au postat un videoclip pe TikTok în care dansau într-o clinică de sănătate. Asistentele au declarat că sărbătoreau după ce au ajutat o pacientă să nască cu succes un copil.

"Pacienta a fost dusă în sala de operație, a fost operată, iar copilul era bine, iar ea [mama], de asemenea, era bine. După aceea, pentru că eram fericiți, am decis să facem un videoclip TikTok", a declarat unul dintre studenți pentru ziarul Namibian. În scrisoarea sa, Centrul de Sănătate Welwitschia i-a acuzat pe cei doi cursanți că nu au respectat codul de conduită al studenților și că au discreditat bunul nume al instituției.

 

@mayanovic13 A Team ???? Emergency doc‘s and nurses with a lot of humor???? #viraltiktok #fürdich #viralvideo #fyp #foryou #fürdichseiteシ #nursesoftiktok #nurselife #nurse #doctorsoftiktok #doctor #fun #dance #emergency #emergencydepartment #humortiktok #krankenhaus #hospital #krankenschwester #ärzte #notaufnahme #notaufnahmehumor @Rachel Mendez ♬ Originalton - Maya????

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel