Trei algerieni au încercat să intre fraudulos în România. Vroiau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
algerieni_frontiera_romania
algerieni_frontiera_romania

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat și reținut trei cetățeni din Algeria care au trecut fraudulos frontiera din Ucraina în România. Persoanele au fost predate autorităților de frontieră ucrainene în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

 

În data de 15 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 05.40, polițiștii de frontieră au depistat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Falcău, jud. Suceava, trei cetățeni străini, care se deplasau, pe jos, spre interiorul țării. Persoanele în cauză nu își justificau prezența în zona de frontieră, fapt pentru care au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În cadrul cercetărilor preliminare, colegii noștri au stabilit că cei trei bărbați provin din Algeria, având vârste cuprinse între 21 și 23 de ani.

 

Au fost predate autorităților de frontieră din Ucraina

 

Cei trei algerieni au declarat că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România deoarece intenționau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie, persoanele au fost predate autorităților de frontieră din Ucraina, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel