„Trebuie să fie româncă pentru că nu știe nimic!“. O femeie și copilul ei de 4 ani, agresați și umiliți în metrou, la Madrid

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
București, Sectorul 4: Nouă staţii de metrou vor fi modernizate şi autorizate ISU / Foto ILUSTRATIV
București, Sectorul 4: Nouă staţii de metrou vor fi modernizate şi autorizate ISU / Foto ILUSTRATIV

Două femei din Madrid riscă șaptesprezece luni de închisoare după ce au arătat „intoleranță” față de o femeie de origine străină care călătorea în metrou cu fiul ei de patru ani, pe care au jignit-o și, la final, au agresat-o fizic și verbal. Agresiunile au mers mai departe, cele două îndreptându-se și împotriva unui agent de securitate al metroului din Madrid.

Cele două femei sunt acuzate de xenofobie, discriminare, pe lângă alte trei infracțiuni minore de vătămare și alta de neascultare. Ambele femei erau sub influența alcoolului când au comis faptele de care sunt suspectate. Procesul lor va avea loc marți, la Curtea Provincială din Madrid.

Actul de acuzare indică faptul că pe 17 aprilie 2018, cele două femei se aflau pe linia 3 a metroului din Madrid când, „mânate exclusiv de prejudecățile lor, de disprețul și intoleranța față de persoanele de origine străină”, s-au adresat într-un „ton batjocoritor, disprețuitor și agresiv” împotriva unei pasagere de naționalitate venezueleană care călătorea în același metrou, alături de fiul ei de patru ani.

„Trebuie să fie româncă pentru că nu știe nimic!“

 

Astfel, ambii inculpați s-au adresat victimei în următorii termeni: „Uită-te la străinul dezgustător”, „Ea ocupă două locuri”, „Vreau să mă așez”. "Să vedem dacă acesta elimină lucrul (referindu-se la copil) care ocupă un scaun, el și pe deasupra a adus și căruciorul în vagon".

Femeia venezueleană nu a răspuns „provocărilor” și, în ciuda acestui fapt, cele două inculpate au continuat să rostească fraze disprețuitoare precum: „trebuie să fie româncă pentru că nu știe nimic”, „Mă enervez. Nu mai suport, pentru că poți supăra căruța copilului, haha​​”.  „Ce imigranți dezgustători”, „de fiecare dată când călătoresc dimineața, metroul este plin de negri și străini de rahat”.

O femeie și copilul ei de 4 ani, agresați și umiliți în metrou, la Madrid

 

Când femeia, pe nume, Ximena urma să coboare din vagon la stația Colonia Jardín cu căruciorul în care se afla fiul ei, AHR a apucat-o din spate, „trăgând-o cu putere de păr și scuturând-o în timp ce o chema cățea și ea cerea să fie ajutați de alți oameni pentru a preveni căderea la pământ și pentru a pune capăt agresiunii menționate”.

Un ofițer de poliție a asistat la atac și, după ce s-a identificat și i-a îndemnat pe inculpați să-și oprească comportamentul violent, a primit răspunsul: „Negrul dracului, mă dezguști, mergi în țara ta, nu mă tem că ești în poliție”, determinând agentul să solicite întăriri.

La rândul său, polițistul, care a asistat și la insulte și agresiuni, s-a interpus între cele două parți, find și el zgâriat și chiar mușcat de degetul mare al mâinii stângi, „în timp ce NAC s-a aruncat asupra lui, lovind-ul cu multiple lovituri în cap cu o cutie de bere”, relatează que.es.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel