Trauma profesoarei românce care şi-a abandonat fetiţa într-o scară de bloc. De frica soţului, a născut în maşină

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Cazul nou-născutului de numai cinci zile abandonat într-o scară de bloc, în Râmnicu Vâlcea, a şocat o ţară întreagă. Între timp, mama a fost cea care s-a prezentat la Poliţie şi şi-a recunoscut fapta.

Povestea bebeluşului abandonat cuprinde detalii halucinante. Mama, de 35 de ani, este o fostă profesoară de la Liceul Economic din Râmnicu Vâlcea. Mai are acasă doi copii, de 3 şi respectiv 12 ani. Anchetatorii au reuşit să afle, cu dificultate, că naşterea micuţei a avut loc într-o maşină, unde femeia s-a refugiat câteva zile de frica soţului, care nu-şi mai dorea un copil. A născut singură şi după câteva zile de chin a decis să o lase pe micuţă în scara unui bloc.   

Au existat o serie de detalii în acest caz care i-au pus pe poliţişti pe piste greşite: de la clema cu care era prins buricul nou-născutei, până la faptul că aceasta nu purta haine, fiind înfăşurată în cârpe. Misterul în mare parte a fost elucidat după ce mama, speriată de vâlva creată din cauza abandonului, a decis să se predea singură la Poliţie.  

 

Mama s-a predat la patru zile după abandon

 

Într-o noapte geroasă de februarie, cu o oră înainte de miezul nopţii, un bebeluş a fost descoperit într-o scară de bloc din Râmnicu Vâlcea. Micuţa s-a trezit când unul dintre locatari, o tânără de 20 de ani, a deschis uşa blocului, cel mai probabil din cauza frigului. A început să plângă, iar plânsul şi prezenţa ei au şocat-o pe locatară. A pus mâna pe telefon şi a sunat la 112.   

Cazul a ajuns în atenţia presei locale şi naţionale şi a făcut multă vâlvă. Patru zile mai târziu, o femeie de 35 de ani, extrem de speriată şi bulversată, avea să se prezinte la Poliţia din Râmnicu Vâlcea şi să recunoască faptul că ea este cea care a abandonat bebeluşul.  

Imediat au început audierile, iar anchetatorii au aflat, cu mare greutate, din declaraţiile incoerente ale femeii, o mare parte din povestea ei.

 

Şi-a abandonat copilul de frică

 

Din declaraţiile incoerente ale mamei a reieşit că a fost nevoită să-şi abandoneze copilul din cauza problemelor din familie. Soţul, care ar fi violent, a refuzat total să mai aibă încă un copil. Când s-a apropiat sorocul, femeia şi-a dus copiii la bunici, iar ea s-a refugiat în maşina familiei. Aici a născut singură şi tot aici a stat câteva zile, până s-a decis ce să facă cu bebeluşul - a declarat aceasta ulterior.   

„Ar fi putut s-o arunce la tomberon, s-o omoare. N-ar fi fost primul caz. La fel, ar fi putut s-o lase la poarta maternităţii sau oriunde altundeva”, au recunoscut specialiştii, potrivit Adevărul, convinşi că femeia a fost nevoită să apeleze la acest gest disperat.  

Ulterior, bănuielile acestora au fost confirmate, drept dovadă că femeia a fost internată cu depresie post-natală, după ce s-a observat că este incoerentă în declaraţii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel